Džareds Leto zaudē tiesas lietā par nopludinātu video

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Amerikāņu dziedātājs un aktieris Džareds Leto zaudējis tiesas lietā pret tenku portālu TMZ par video, kurā viņš nopēla popzvaigzni Teiloru Sviftu, publicēšanu, vēsta mūzikas žurnāls «Billboard».

Internetā nopludinātajā video redzams, kā Leto mēģinājuma laikā kritizē dziesmas no Sviftas albuma «1989».

«Man šī dziesma nemaz nepatīk, uzlieciet nākamo,» teica Leto.

«Man viņa ir pie kājas,» vēlāk grupas biedriem paziņoja Leto. «Galvenais, lai mums ir labi.»

TMZ video publicēja decembrī. Leto atvainojās, taču vērsās tiesā pret portālu, lai «iedrošinātu cilvēkus pārtraukt zagtu mantu izplatīšanu».

Leto apsūdzēja TMZ autortiesību pārkāpšanā un sacīja, ka esot nolīdzis operatoru Naīmu Munafu, kurš video piegādājis tenku vietnei. Savukārt TMZ norādīja, ka autortiesības uz video piederot nevis Leto, bet gan Munafam, kurš atļāvis tā publiskošanu.

Piektdien ASV apgabaltiesa lēma, ka Munafs video uzņemšanas laikā neesot bijis Leto darbinieks un ka viņš neesot parakstījis līgumu ar Leto kompāniju par autortiesību nodošanu mūziķim. Leto decembrī pierunāja operatoru parakstīt dokumentu, ka trīs mēnešus pirms tam viņiem esot bijusi mutiska vienošanās par video autortiesību nodošanu Leto, taču tiesa to neņēma vērā.

Munafs par video nopludināšanu saņēma 2000 ASV dolāru (1778 eiro).

Domājams, ka Leto ierosinās apelācijas sūdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu