Rīgā novērtēti Baltijas izpildītāji, kuri dzied krievu valodā, pasniegtas «Tonna awards» balvas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

22.septembrī Rīgā pirmo reizi norisinājās apbalvošanas ceremonija Baltijas māksliniekiem, kuri izvēlējušies muzicēt krievu valodā. Konkursa rīkotāji saņēma vairāk nekā 100 pieteikumus, un beigu beigās, pateicoties žūrijai, katrā no deviņām kategorijām izvēlēti četri mākslinieki, kuri tautas balsojumā sacentās par iespēju uzstāties «Tonna awards» ceremonijā un cīnīties par balvu.

Kā jau ierasts pirms lieliem, nozīmīgiem pasākumiem, vienmēr būs kāds, kas nebūs apmierināts ar konkursu, tāds šoreiz bija dziedātājs Dima Milenins, kuram nepatika nolikums, cilvēku balsojums, taču Milenins vienalga pieteicās balvai, vēlāk gan izstājās un pamatoja izstāšanos ar vājiem pretendentiem savā kategorijā, kaut gan, redzot atklāto cilvēku balsojumu un saprotot, ka uzvarēt neizdosies, vienīgais veids, kā palikt ar savu pašpasludināto liela dziedātāja titulu, ir izstāšanās.

Ne velti ir teiciens – suņi rej, bet karavāna iet tālāk, un karavāna aizgāja līdz galam, un apbalvošanas ceremonija izdevās godam! Ja parasti saka – pirmie kucēni jāslīcina, šoreiz pirmie «kucēni» ir ielikuši lielisku pamatu turpmākajiem gadiem.

Dalībnieki jau no rīta ieradās klubā «Studio 69» un sāka pucēties vakaram, tam visam sekoja mēģinājumi, un dalībnieki nespēja ne attapties, kad viesi jau sāka ierasties un ieņemt savas vietas zālē.

Sākoties pasākumam, vakara vadītāja, šarmantā Jeļena Tonova, iepazīstināja viesus ar žūriju, kurā bija dažādu profesiju pārstāvji – Olga Kazāka, Viktorija Pučkoriene, Natālija Olesik, Vlada Volkoviča, Alekseja Stetjuha, Tatjana Mackeviča, Jelena Debrera, Alla Dzevaltovska un Anatolijs Hvoinickis.

Ikvienā no deviņām kategorijām uz apbalvošanas ceremoniju bija ieradušies divi pretendenti, kuri uzstājās žūrijas priekšā, un žūrijai bija jāizvēlas viens no diviem, balsošanas lapiņas tika ieliktas aploksnē, bet, jau pretendentiem esot uz skatuves, tika skaitītas balsis, kas māksliniekos radīja papildu adrenalīna devu.

Beigu beigās balvas ieguva:

Labākā iedvesmu veicinošā dziesma - izpildītāja Tamāra Rutkovska,

Labākā dziesma par mīlestību – Tamāra Caurkubule,

Labākā dziesma par dzīvi – Džei dī un Krī,

Labākais videoklips – Deniss Kairtijs,

Labākais deju mūzikas hits – Maggie,

«Neformāts» – Olga Jakovļeva,

Labākais duets – Alekss Silvērs un Liera Štein.

Labākās solistes un labākā solista statuetes aizceļoja uz Igauniju: balvas ieguva Sergejs Šumins un Margarita Kustinskaja.

Pēc ceremonijas sekoja konfeti lietus, viesi un dalībnieki baudīja šampanieti un sveica pasākuma rīkotāju Jeļenu Tonovu gan par lielisku pasākumu, iespēju uzstāties, gan par uzdrīkstēšanos un apņemšanos rīkot tik lielu un nozīmīgu konkursu un apbalvošanas ceremoniju krievu māksliniekiem, kuri dzīvo Baltijas valstīs.

Pēc ceremonijas dalībnieki, viņu radošā komanda, draugi un radi izklīda svinēt balvu iegūšanu. Dueta Alekss Silvērs un Liera Štrein dziesmu autors Dmitrijs Krasnovskis kopā ar draugiem devās uz izklaides vietu «Friends», lai, dziedot karaoki, atzīmētu uzvaru! Izrādās, klubā ir īpaši, nerakstīti noteikumi, kuros teikts, ka, guļot uz zemes vai sēžot uz zemes, nedrīkst dziedāt, bet, ja tiek apsargam uzdots jautājums – kāpēc, viss, ko var saņemt pretī, ir sitieni, izmešana no kluba un turpināšana sist.

Beigu beigās ar izveidojušos situāciju tiks galā Valsts policija, bet ikvienam, kurš nepārzina kluba «Friends» apsargu nerakstītos likumus, labāk iet klubam ar līkumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu