«Mercury» balvu pārsteidzoši iegūst reperis Skepta

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @NME

Ceturtdienas vakarā Londonā, «Hammersmith Apollo» arēnā tika pasniegta prestižā «Mercury» balva, un, daudziem par lielu pārsteigumu, ar labākā britu albuma balvu mājās devās Ziemeļlondonas graima (grime) mākslinieks Skepta, ziņo BBC Radio 6.

(papildināts viss teksts)

Reperim izdevās uzvarēt tādus nopietnus konkurentus kā «Radiohead», «The 1975» un bukmeikeru favorītu - nelaiķi Deividu Boviju. Godalgu, kā ierasts, papildina 25 000 sterliņu mārciņu liela prēmija, kuru Skepta plāno novirzīt labdarībai.

«Esmu ļoti pateicīgs,» ceremonijā sacīja mūziķis. «Es jau tik ilgi mēģinu nodarboties ar mūziku un būt veiksmīgs.»

Pasākuma aizkulisēs raidorganizācija BBC jautāja uzvarētājam, kā viņš iecerējis izlietot prēmiju. «Gribu darīt ko pozitīvu, lai liktu citiem cilvēkiem justies tikpat laimīgiem un brīviem kā man,» viņš teica. «Pašlaik manā īpašumā tiek būvēta jauna ierakstu studija, lai palīdzētu jauniešiem radīt mūziku.»

33 gadus vecā Skeptas albums «Konnichiwa» izdots šā gada 6. maijā un ir ceturtais repera diskogrāfijā.

Skepta sāka ierakstīt mūziku tūkstošgades sākumā. Viņš piederīgs britu graima mūzikas novirzienam, kas ir viens no elektroniskās mūzikas žanriem. Karjeras sākumā Skepta bija noslēdzis ierakstu līgumu ar kompāniju «Universal», taču viņš tur nebaudīja pietiekamu radošo brīvību un visbeidzot pārtrauca sadarbību.

Skepta sacīja, ka albumu «Konnichiwa» iedvesmojušas pārmaiņas mūziķa dzīvē. «Nomira vairāki mani draugi,» atzina izpildītājs. «Es sapratu, ka man nav nozīmīgas dažas lietas, ko pirms tam uzskatīju par svarīgām.»

«Es gribēju strādāt sev,» pateicības runā norādīja Skepta. «Ar visām šīm dziesmām mēs esam apceļojuši pasauli bez ierakstu kompānijas, bez nekā. Mēs to darījām sev, bet ļoti novērtējam jūsu mīlestību. Mēs visi šodien uzvarējām.»

Radiohead par albumu «A Moon Shaped Pool» šai balvai nominēti jau piekto reizi, taču arī šoreiz palika bešā.

Žūrijas pārstāvis Džārviss Kokers atzina, ka esot bijis grūti izvēlēties starp Bovija un Skeptas ierakstiem.

«Galu galā tas bija konkurss starp divām melnām zvaigznēm,» jokoja Kokers. «Žūrija nolēma, ka tad, ja Bovijs šovakar skatītos lejā uz «Hammersmith Apollo» arēnu, viņš gribētu, lai 2016. gada «Mercury» balvu saņem Skepta.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu