Halle Berija atklāj, ka izskata dēļ Holivudā neesot uztverta nopietni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Amerikāņu aktrise Halle Berija sacījusi, ka karjeras sākumā viņai gājušas secen vairākas lomas, jo pievilcīgās ārienes dēļ kinostudijas neesot uzskatījušas viņu par gana talantīgu aktrisi.

«Es nācu no skaistumkonkursu un modeļu pasaules. Kā cilvēki to izdzirdēja, tā uzreiz norakstīja mani kā aktrisi,» 50 gadus vecā Berija teica intervijā žurnālam «W». «Man bija jāatbrīvojas no tās savas personības daļas. Jau karjeras sākumā uzņēmos lomas, kurās nevarēju paļauties uz savu izskatu. Tas bija labs veids, kā iegūt uzticēšanos kino industrijā.»

Viena no Berijas pirmajām nopietnajām lomām bija režisora Spaika Lī 1991.gada kinolentē «Jungle Fever», kurā viņa spēlēja narkomāni. Lī sākotnēji bija iecerējis piešķirt Berijai aktiera Veslija Snaipa atveidotā varoņa elegantās sievas lomu, taču viņa pieprasīja sarežģītāko lomu.

Berija atklāja, ka režisoram Lī Danielsam esot šķitusi «pretīga» doma par to, ka aktrise 2001.gada filmā «Monster's Ball» varētu tēlot uz nāvi notiesāta cietumnieka izmisušo sievu. Taču Berija par tēlojumu saņēma prestižo ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu.

«Es viņam teicu, ka neviens netiek atbrīvots no nelaimēm tāpēc, ka izskatās tā vai citādi,» atceras Berija. «Mans izskats nav man aiztaupījis nekādas grūtības, nevienu sāpīgu mirkli vai situāciju. Es teicu, ka man daudz interesantāk būtu skatīties, kā varone cīnās ar situāciju, kas izskata dēļ viņai varbūt ir netipiska.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu