Noskaties «Oasis» dokumentālās filmas reklāmas rullīti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau ziņots, ka pagājušogad iznākušās kinolentes «Amy» veidotāji pieķērušies stāstam par Mančestras rokgrupu «Oasis». Nule kā klajā nācis 2. oktobrī gaidāmās filmas «Supersonic» reklāmas rullītis, kas dod ieskatu gaidāmajā filmā par vienu no visu laiku populārākajām un skandalozākajām britu grupām.

Reklāmas rullīti redzami gan kadri no koncertiem, gan interviju fragmenti, gan reti grupas pirmsākumu videoieraksti, kuros redzami abi brāļi Noels un Liams Galaheri.

«Oasis bija kā Ferrari,» saka Liams. «Patīkami uz to skatīties. Patīkami braukt, un auto ik pa laikam kļūst nekontrolējams.»

Lai arī abi brāļi ir sastrīdējušies, katrs atsevišķi piekrita sniegt intervijas filmai, tās režisors Mets Vaitkross (Mat Whitecross), kas uzfilmēja arī britu rokgrupas «The Stone Roses» filmu «Spike Island», pieļauj iespēju, ka filmas pirmizrādē abi varētu beidzot satikties. «Neviens no viņiem pilnībā nav noliedzis «Oasis» apvienošanās iespēju,» viņš saka. «Tas notiks, esmu drošs.»

Grupa «Oasis» sākotnēji bija pazīstama ar nosaukumu «Rain». 1993. gadā tā noslēdza līgumu ar ierakstu kompāniju «Creation Records» un pēc gada izdeva pirmo albumu «Definitely Maybe». Lai arī ieraksts guva panākumus mūzikas topos, brāļu Galaheru saspīlētās attiecības izraisīja vairākus skandālus.

1994. gadā Noels Galahers pameta koncertu Losandželosā, jo brālis izteica aizvainojošas piezīmes par amerikāņu klausītājiem un iesita viņam pa galvu ar tamburīnu. Vēlāk brāļi salaba un ierakstīja grupas slavenāko albumu «(What's The Story) Morning Glory».

Turpmāko desmit gadu laikā «Oasis» astoņas reizes sasniedza britu mūzikas topa pirmo vietu, saņēma 15 žurnāla NME balvas un piecus BRIT apbalvojumus. Taču grupas dalībnieku biežie strīdi sasniedza kulmināciju 2009. gada koncertā Parīzē, kad brāļu starpā izcēlās agresīvs konflikts. Noels Galahers paziņoja par aiziešanu no grupas.

Kopš tā laika brāļi Galaheri turpinājuši muzicēt atsevišķi. Oktobrī Noela Galahera grupas «High Flying Birds» otrais albums «Chasing Yesterday» tika atzīts par gada labāko albumu žurnāla «Q» apbalvošanas ceremonijā Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu