Labdarības fonds aicina Kaprio atmaksāt Malaizijas korupcijas skandālā iesaistīto personu ziedojumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Labdarības organizācija aicinājusi Holivudas aktieri Leonardo di Kaprio atmaksāt visu naudu, ko viņa fonds saņēmis no Malaizijas korupcijas skandālā iesaistītām personām.

Šveicē bāzētais Bruno Mansera fonds, kas nodarbojas ar Malaizijas lietus mežu aizsardzību, atklātā vēstulē aicina di Kaprio atmaksāt visus ziedojumus, aizdevumus un cita veida līdzekļus, ko viņa dibinātais Leonardo di Kaprio fonds saņēmis no Malaizijas premjera Nadžiba Razaka padēla Riza Aziza, viņa partneriem Džo Lova un Tana Kima Longa, kā arī Aziza kino producentu kompānijas «Red Granite Pictures».

Kino žurnāls «The Hollywood Reporter» ziņo, ka Azizs un viņa kolēģi turēti aizdomās par trīs miljardu ASV dolāru (2,7 miljardu eiro) piesavināšanos no Malaizijas valsts fonda «1Malaysia Development Berhad» jeb «1MDB».

Bruno Mansera fonds pieļauj, ka di Kaprio no viņiem saņēmis «miljoniem dolāru», kas tika novirzīti filmas «The Wolf of Wall Street» («Volstrītas vilks») uzņemšanai un Leonardo di Kaprio fondam.

«Mūs ļoti satrauc tas, ka Leonardo di Kaprio un viņa fonds pieņem līdzekļus, kuri cēlušies no korupcijas Malaizijā. Tas ir apkaunojums un nonāk pretrunā ar Leonardo di Kaprio fonda publiski paziņotajiem mērķiem,» norāda Bruno Mansera fonds. «Mēs aicinām Leonardo di Kaprio atvainoties un atmaksāt šo netīro naudu Malaizijas tautai.»

2009.gadā Malaizijas premjers Nadžibs Razaks nodibināja valsts investīciju fondu «1MDB», lai sekmētu Malaizijas ekonomiku. Izmeklēšana sākās pēc 2015.gada publikācijas laikrakstā «The Wall Street Journal», kurā bija teikts, ka Razaka personīgajā bankas kontā no fonda ienākuši 673 miljoni dolāru (606 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu