Ķīnā sūdzas par nelabumu «Džeisona Borna» 3D seansos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīniešu kino apmeklētāji sūdzējušies par cīnīšanos ar nelabumu filmas «Jason Bourne» («Džeisons Borns») «ekskluzīvajos» 3D seansos, vēsta žurnāls «The Hollywood Reporter». Kinostudija «Universal» Ķīnas tirgū laidusi klajā «ekskluzīvu» filmas 3D versiju. Taču skatītāji sūdzējušies par sliktu dūšu, ko varētu būt izraisījis režisora Pola Grīngrāsa filmēšanas stils, turot kameru rokās, un montāža, kurā strauji mainās kadri.

«Man palika slikti, skatoties trīsdimensionālās cīņas ainas,» sociālajā tīklā «Weibo» atzina kāds skatītājs. «Tā izskatījās pēc mazbudžeta filmas. Man tā vēlreiz jānoskatās 2D versijā.»

Filma Ķīnā iznāca otrdien. Pirmajā dienā tās ieņēmumi no biļešu tirdzniecības kinoteātros sasniedza 11,8 miljonus ASV dolāru (10,6 miljonus eiro).

Apmēram 80% Ķīnas kinoekrānu ir aprīkoti ar 3D tehnoloģiju, kas tur ir ļoti populārs formāts.

Valsts avīze «Global Times» vēsta, ka ceturtdien Pekinā esot sarīkots protests, kurā skatītāji pieprasījuši atmaksāt naudu par biļetēm uz «Jason Bourne» filmas 3D versiju.

Laikraksts norāda, ka Pekinā tikai astoņi no 149 kinoteātriem izrāda filmas oriģinālo versiju. Šanhajā to demonstrē deviņi no kopumā 174 pilsētas kinoteātriem.

Trešdien «Universal» Pekinas birojs sociālajos tīklos paziņoja, ka risinot pārrunas ar vietējiem kinoteātriem par papildu 2D seansiem, lai apmierinātu skatītāju «dažādās vēlmes».

Amerikāņu aktieris Deimons atgriezies asa sižeta filmu franšīzē pēc deviņu gadu pārtraukuma. Viņa pēdējā Borna sērijas filma bija režisora Pola Grīngrāsa kinolente «The Bourne Ultimatum» («Borna ultimāts»), kas iznāca 2007.gadā.

2012. gadā tika izlaista filma «The Bourne Legacy» («Borna mantojums»), bet šoreiz stāsta centrā bija jauns projekta «Treadstone» aģents Ārons Kross, kuru atveidoja filmas «The Avengers» («Atriebēji») zvaigzne Džeremijs Reners. Filma guva pieticīgākus panākumus nekā iepriekšējās kinolentes ar Deimonu.

«Borna» filmas ir veidotas pēc rakstnieka Roberta Ladlema spiegu romānu motīviem. Tās stāsta par bijušo aģentu, kurš piedalījies slepenā valdības projektā «Treadstone» un cenšas atgūt atmiņu, kā arī atriebties tiem, kas viņu nodeva un pameta nomirt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu