Malaizijas reperi «Namewee» aiztur par «islāma aizvainošanu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Malaizijas tiesa pirmdien apcietināja kādu reperi, jo viņa mūzikas videoklipā «Oh my God», kas daļēji filmēts mošejā, tiekot aizvainots islāms. Reperis «Namewee», īstajā vārdā Vī Mengs Čī, aizturēts uz četrām dienām, aģentūrai AFP atklāja Penangas apgabala policijas priekšnieks.

Viņš stāstīja, ka reperi izmeklē par lūgšanu vietas apgānīšanu ar nodomu aizvainot reliģiju.

Iespējams, ka reperim draud vai nu divu gadu cietuma ieslodzījums, vai soda nauda, vai pat abi, vēsta vietējie ziņu avoti.

Tiek apgalvots, ka četru minūšu videoklipā dzirdams vārds «Allāhs» un aicinājumi uz lūgšanām.

Mūzikas videoklipā redzams «Namewee» un citi dziedātāji tērpos, kas pārstāv vairākas kultūras un reliģijas, un viņi uzstājas kādā Penangas mošejā un baznīcā, un arī hinduistu, budistu un daoistu tempļos.

Svētdienas vakarā «Namewee» no ārzemēm atgriezās Kualalumpuras lidostā, kur viņu aizturēja.

Pēc Penangas tiesas lēmuma par repera aizturēšanu turpinājās lietas izmeklēšana.

Jūlijā policija saņēma vairākas sūdzības par videoklipu, kam reperis atbildēja ar vietnē «Youtube» publicētu video, sakot, ka viņam nebija nodoma aizskart kādu reliģiju un ka dziesmu sarakstīja, lai «veicinātu saticību».

Oriģinālais mūzikas videoklips vairs nav pieejams, taču to nedēļas nogalē aizvietoja ar rediģētu versiju, kurā ainas ar mošeju vairs nav redzamas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu