Ventspilī elektroniskās mūzikas nakts «Bezmiegs II»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau otro vasaru Ventspils pilsētas svētku ietvaros – 5. augustā, teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē notiks elektroniskās mūzikas nakts «Bezmiegs».

Pasākuma koncertu programmu ievadīs «Dirty Deal Audio» komūnas pārstāvis Kashuks – viens no šobrīd pazīstamākajiem savas paaudzes elektroniskās mūzikas producentiem.

Turpinājumā gaidāms DENA – Berlīnē dzīvojošās bulgārietes Denicas Todorovas (Denitza Todorova) hip-hop/elektroniskās popmūzikas projekta – uznāciens. «M.I.A. bez niknuma un politikas» vai «Beyonce bez miljardu spozmes» – iespējams, tie ir attaisnojami salīdzinājumi, taču, ierauta metropoles radošajā un cilvēku virpulī, DENA min savu, arvien paman'amāku taku. Pirms diviem gadiem izdotā albuma «Flash» pirmais vēstnesis – ironiskais singls «Cash, Diamond Rings, Swiming Pools» izpelnījās daudzu klausītāju un par mūziku rakstošo mediju ievērību. Erlends Oije (Erlend Øye) tajā nav iemaldījies nejauši. Dueta «Kings of Convenience» un grupas «Whitest Boy Alive» dalībnieks ir līdzējis producēt DENA mūziku un to ierakstīt, bet viņa, savukārt, bijusi «Whitest Boy Alive» fona vokāliste.

Nakts koncertu izskaņā uz Jaunā zāles skatuves kāps Bristoles duets Giant Swan. Viņu daiļradi raksturo trokšņainas un netīras ģitāru skaņas, tehno ritmi un abu dalībnieku Robina Stjuarta (Robin Stewart) un Harija Raita (Harry Wright) te izšķiramās, te līdz nepazīšanai pārvērstās balsis.

«Ilgstoši atkārtoti, viņu skaņdarbi ar klausītāja uztveri izspēlē dīvainus jokus. Kas vienubrīd bijis rāms, kļūst slidens – dūkoņa top kaleidoskopiska un elektrība sāk dejot,» savulaik recenzijā rakstījis cienījamais britu žurnāls «The Wire». Nupat dienasgaismu ieraudzījis Giant Swan jaunākais ieraksts 12» vinila platē – «Earn», kuru trokšņaini hipnotizējošās deju mūzikas tandēms grasās vest tālu aiz Bristoles robežām. Varbūt pat tālāk nekā viņu kamiņi un domubiedri «Vessel», «Shackleton», «Container» un citi.

Pirms un pēc mūziķu uzstāšanās par pasākuma atmosfēru un apmeklētāju labsajūtu gādās dīdžeji «Cosmic Monkey» un Igors Vorobjovs.

Biļetes uz elektroniskās deju mūzikas nakti nopērkamas t/n «Jūras vārti» un «Biļešu Serviss» kasēs, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv.

Biļešu cena tās iegādājoties laikus – € 5.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu