Pirmā Rīgas balle Melngalvju namā cer pulcēt 200 viesu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmā Rīgas balle, kas Melngalvju namā norisināsies 17.septembrī, cer pulcēt 200 viesu, šodien žurnālistiem klāstīja viens no Rīgas balles idejas iniciatoriem, projekta mākslinieciskais vadītājs un starptautisku konkursu balles dejās laureāts Vjačeslavs Višņakovs.

Ieturot balli labākajās Vīnes balles tradīcijās, arī Rīgas balles rīkotāji pasākumā cer pulcēt biznesa aprindu cilvēkus, mecenātus, politiķus, mākslas un kultūras pārstāvjus, taču balli varēs apmeklēt arī ikviens cits interesents, kurš par 150 eiro var atļauties rezervēt biļeti un vietu pie galdiņa, piebilda projekta vadītāja un dziedātāja Natālija Tumševica.

Rīgas balle būs viens no pirmajiem pasākumiem, kas norisināsies Melngalvju namā, kad nama telpas būs atstājis Valsts prezidents.

Tumševica stāstīja, ka, rīkojot Rīgas balli, vēlas atjaunot un ievest Latvijā klasiskās balles tradīcijas kā saskarsmes mākslas, izsmalcinātas uzvedības kultūras un estētikas paraugu, palielināt balles deju aktualitāti mūsdienu sabiedrības kulturālā dzīvē, kā arī veidot ikgadējo augstākās sabiedrības notikumu.

Rīga Eiropā un pasaulē tiek izcelta ar dažādām lietām, un Rīgas balle būs jauna tradīcija, ar kuras palīdzību stāstīt par pilsētu. Līdz šim Rīga popularizēta ar tās vēsturi, kora dziedāšanu, gastronomiskiem pasākumiem un sportu, bet turpmāk tās varētu būt arī balles dejas, pauda Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Viņš uzskata, ka Rīgas balles rīkošana ir laba un interesanta iniciatīva, jo ir daudz cilvēku, kuri interesējas par balles dejām.

Savukārt Višņakovs informēja, ka no 1922.gada līdz 1939.gadam Rīgā regulāri notikušas Preses balles. Pateicoties šīm ballēm, tautā populāras kļuva balles dejas. Preses balles notika 17 gadus, tādēļ Rīgas ballei izvēlēts zīmīgs datums - 17.septembris.

Ballei būs noteikts stingrs ģērbšanās stils - vīriešiem būs jāierodas tērptiem frakās vai melnā uzvalkā ar pieskaņotu tauriņu, savukārt dāmām būs paredzēta ierašanās garajos vakartērpos.

Balles viesus gaidīs izsmalcinātas vakariņas no restorāna «36.līnija», īpaši izmeklēti dzērieni no «Noble Wine», dzīvā mūzika visa vakara garumā un neatkārtojama koncertprogramma.

Plkst.20.30 notiks balles atklāšanas oficiālā ceremonija, ko iesāks balles debitantu uzstāšanās. Baltos tērpos ģērbtas dāmas un viņu partneri melnās frakās izpildīs polonēzes un Vīnes valša demonstrējumus. Debitantu pāru īpašu atlasi veiks un tos sagatavos uznācienam Latvijas balles deju vislabākie dejotāji un horeogrāfi.

Lai kļūtu par balles debitanti, dāmām, kuras ir 18 līdz 25 gadus vecas, uz e-pastu «rigasballe@inbox.lv» jānosūta pieteikums. Pietikumi tiks pieņemti desmit dienas. No iesūtītajiem pieteikumiem tiks izraudzītas desmit dāmas, kuras mēneša laikā kopā ar desmit profesionāliem un labākajiem dejotājiem apgūs balles dejas, klāstīja Višņakovs.

Pūtēju orķestra «Rīga» izpildītajā koncerta programmā būs iekļauti Johana Štrausa, Pētera Čaikovska un Dmitrija Šostakoviča klasiskie skaņdarbi. Tāpat arī vakara programmas laikā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas baleta solisti, Latvijas labākie balles deju dejotāji, vēsturisko deju dejotāji, kā arī populārākie operas dziedātāji un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.Mūzikas skolas zēnu koris.

Balles oficiālajā daļā noritēs loterija, kuras laikā gūtos ienākumus novirzīs labdarības akcijām, sniedzot atbalstu Latvijas jaunajiem mūziķiem un atbalstu balles deju apmācībai bērnunamos.

Balles otrajā daļā orķestra vietā uzstāsies džezbends «Mirage», tādējādi būs pienācis laiks ātro un lēno fokstrotu, valšu, tango, rumbas, čačača un sambas ritmiem. Viesiem būs iespēja un tiks piedāvāts apgūt balles deju meistarklasi un, nenokāpjot no deju plača, izbaudīt dejas maģisko iedarbību.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu