Festivālā «Laba Daba» uzstāsies vācu EBM apvienība «Die Krupps»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas, 6.augusta, naktī festivālā «Laba Daba» uzstāsies vieni no EBM mūzikas jeb «electronic body music» spilgtākajiem pārstāvjiem – apvienība «Die Krupps» no Vācijas, aģentūru BNS informēja festivāla rīkotāju parstāve Kristīne Pinkule.

1980.gadā izveidotā apvienība «Die Krupps» savu nosaukumu aizguvusi no Krupu (Krupp) dinastijas – ievērojamākajiem pirmskara industriālās metalurģijas biznesa magnātiem Vācijā - un kā būtisku ietekmi min arī Lučino Viskonti 1969.gada filmu «The Damned».

Grupa ir vācu mūzikas apvienību «Einstuerzende Neubauten», «Kraftwerk» un angļu «Throbbing Gristle» laikabiedri, kas savulaik palīdzējuši definēt «Kraftwerk» sākto EBM. Kā īpaši spilgtu žanra piemēru var minēt «Die Krupps» dziesmu «Für einen Augenblick».

«Die Krupps» daiļradē saklausāma industriālās mūzikas ietekme. Grupa savās dziesmās izmanto ne tikai sintezatorus, bet arī īpaši konstruētas metāla perkusijas, kuras, protams, tiks īpaši transportētas un izmantotas arī šī gada festivāla «Laba Daba» koncertā.

Jau ziņots, ka starptautiskais mūzikas festivāls «Laba daba» Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki» Līgatnes pagastā norisināsies no 5.augusta līdz 7.augustam. Uz sešām skatuvēm būs skatāmas vairāk nekā 70 dažādu mūzikas novirzienu grupas un DJ apvienības. Paralēli muzikālajam piedāvājumam festivālā darbosies dažādas radošās un izzinošās darbnīcas visām paaudzēm. Šis festivālam būs jau astotais norises gads. Festivālu organizē pasākumu aģentūra SIA «Pareizā ķīmija» un «Radio Naba».

Biļetes pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā «www.bilesuserviss.lv». Bērniem līdz 13 gadu vecumam kopā ar vecākiem ieeja festivālā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu