«Disco 90» viesi šoruden Snap!, Haddaway, Dr. Alban u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

«Arēnā Rīga» 18. novembrī norisināsies pasākums «Disco 90», kurā uzstāsies 90. gados populāri popmūziķi - Dženija Bergena no zviedru grupas «Ace of Base», mūziķis «Haddaway», mūziķis «Dr. Alban», grupa «La Bouche» un grupa «Snap!», informē «Makroconcert» sabiedrisko attiecību menedžere Danute Vareikaite.

Dziedātāja Dženija Bergena ir no slavenās zviedru grupas «Ace of Base», kuras radošā karjera sākusies pagājušā gadsimta 80. gados. Par «Ace of Base» pirmo veiksmīgo kompozīciju kļuva dziesma «Wheel of Fortune».

Savukārt mūziķis «Haddaway» zināms ar tādiem hitiem kā «What is love», «Life», «Rock my heart» un «What about me», bez kuriem neiztika neviena 90. gadu diskotēka.

«Dr. Alban» ir slavens Nigērijas izcelsmes zviedru mūziķis, kura hiti joprojām skan radiostaciju ēterā. Pirmos panākumus viņam atnesa kompozīcija «Hello, Africa», kas veltīta Albana nigēriešu saknēm. Mūziķa debijas albums pasaulē tika pārdots miljonos mērāmā tirāžā un atnesa viņam pasaules slavu.

Vācu grupa «La Bouche» ir slavenā producenta Franka Fariana projekts, kas kļuva par vienu no ievērojamākajām parādībām 90. gadu popmūzikā. Grupas repertuārā ir popa, «dance pop», «r’n’b» un «eurodance» stilā komponētas dziesmas. Jau pirmais singls «Sweet Dreams» sasniedza ievērojamus rezultātus.

Savukārt lielākajai daļai fanu «euro dance» grupa «Snap!» saistās ar hitu «Rhytm is a Dancer», kas bija praktiski jauna parādība muzikālajā kultūrā. Pirmais grupas singls «The Power» vienā mirklī iekaroja popularitāti visā Eiropā un Ziemeļamerikā, ieņēma vadošas pozīcijas hitparādēs un ieguva platīna statusu. Grupas pirmais albums «Wild Power» līdz šim brīdim ir viens no pārdotākajiem deju mūzikas albumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu