«Latvian Voices» vasarā koncertēs dažādās Latvijas pilsētās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovasar «Latvian Voices» mīļotājiem un interesentiem būs iespēja apmeklēt grupas uzstāšanās daudzviet Latvijā – Tukumā, Kuldīgā, Alūksnē, Liepājā un Siguldā.

Vasarīgi ritmiskās noskaņās meitenes izpildīs savu nesenāko un eksperimentālāko koncertprogrammu «Pāri robežām», kas brīvdabas pasākumos izskanēs Siguldā, Liepājā un Kuldīgā. Šīs programmas tapšanas procesā grupas sadarbojusies ar mūziķi Rihardu Zaļupi un režisori Paulu Pļavnieci, nojaucot vairākas līdz šim uzstādītās koncertēšanas robežas. Lielāko daļu koncerta veido grupas dalībnieču oriģinālmūzika svaigās un dzīvespriecīgās krāsās. Mūzika tapusi arī labi zināmajiem latviešu dzejnieku dzejoļiem - Aspazijas «Mēness starus stīgo» un Imanta Ziedoņa «Viegli». Līdzās oriģināldziesmām tiks izpildīta arī populārās mūzikas klasika, kā piemēram, The Beatles «Strawberry Fields» un Alanis Morissette «Thank U».

Laura Jēkabsone, grupas dalībniece un oriģināldziesmu autore: «Ļoti priecājamies, ka «Pāri robežām» izskanēs vairākos koncertos šovasar un ceram, ka tas ir tikai sākums šai atraktīvajai programmai. Mums nav bieži sanācis uzstāties uz brīvdabas skatuvēm, tādēļ ar nepacietību gaidām šos koncertus. Es ticu, ka šis būs īsts vasaras piedzīvojums gan mums, gan klausītājiem!»

Vokālās grupas visbiežāk atskaņotā koncertprogramma Rūtoj... izskanēs Alūksnē un Jaunmoku pilī. Šī koncerta centrā ir latviešu nacionālās identitātes stāsts, kas, dziļi noglabāts latviešu tautasdziesmās, caur paaudžu paaudzēm nodots, sasniedzis arī mūs šodien. Koncerta programmā tautasdziesmas Latvian Voices dziedātāju aranžijās, oriģinālmūzika ar tautasdziesmu vārdiem, kā arī pasaulē zināmas klasikas un popmūzikas melodijas.

Informācija par koncertiem:

10. jūlijā Baha mūzikas festivālā, Jaunmoku pilī, programma Rūtoj…/ Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

14. jūlijā Kuldīgas pilsētas svētkos, nakts koncerts, programma Pāri Robežām

6. augustā Alūksnes pilsētas svētkos, programma Rūtoj…/ Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

12. augustā Liepājā, J. Čakstes laukumā, programma Pāri Robežām

13. augustā Siguldā, Skaņu un garšu festivāla ietvaros, programma Pāri Robežām/ Biļetes Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu