Doma dārzā notiks tradicionālie kino vakari

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot no ceturtdienas, 7. jūlija, Doma dārzā visu jūliju notiks tradicionālie brīvdabas kino vakari, informēja Nacionālajā kino centrā. Brīvdabas kino seansi ir paredzēti 7., 15., 21. un 28. jūlijā, un katru reizi tie sāksies plkst.22.30.

Par godu 120 gadu jubilejai, kopš Rīgā demonstrēta pirmā filma, par Doma dārza brīvdabas filmu programmas tēmu izvēlēts sauklis «Kino par kino». Atbilstoši izvēlētajai tematikai programmā ir iekļautas Latvijas spēlfilmas un dokumentālās filmas, kurās pats kino ir izpētes objekts, centrālais varonis un galvenais stāstītājs.

Pirms katras filmas ir paredzēts kāda speciālista stāstījums par konkrētajā vakarā demonstrēto kinodarbu.

Pirmā filma, kas tiks demonstrēta šonedēļ, būs režisora Jāņa Streiča spēlfilma «Šauj mani gaisā». Ievadvārdus seansam teiks kinokritiķe Daira Āboliņa, kura šogad raksta grāmatu par visām 22 Streiča spēlfilmām.

Nākamnedēļ skatītājiem tiks piedāvāta režisora un operatora Romualda Pipara dokumentālā filma «Monētas dubultportrets» (2008). Pirms filmas par tās tapšanu stāstīs režisors Romualds Pipars.

Trešajā kinovakarā tiks demonstrētas divas dokumentālās filmas - Roberta Rubīna «Kā tev klājas, Rūdolf Ming?» (2010) un Ivara Zviedra un Ineses Kļavas «Dokumentālists» (2012). Ievadvārdus pirms filmām teiks režisors Ivars Zviedris.

Kinovakarus noslēgs Dāvja Sīmaņa dokumentālais inscenējums «Escaping Riga» (2014), kurš arī pats teiks ievadvārdus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu