Trīs rokfestivāli, ko baudīt jūnijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vasara ir mūzikas festivālu laiks. Lai arī jūnijs jau drīz beigsies, tieši šonedēļ Eiropā vēl var paspēt (ja biļetes vēl pieejamas) apmeklēt vairākus zīmīgus mūzikas festivālus. Pēdējos gados koncertiem var sekot līdzi arī internetā. Jau šodien, 22. jūnijā, Somersetas grāfistē Anglijā sākas Glastonberijas festivāls, kas ik gadu pulcē aptuveni 150 000 cilvēku. Lūk, vēl daži no jūnija festivāliem.

Glastonberijas festivāls

Glastonberija noritēs no 22. līdz 26. jūnijam. Šogad starp festivāla galvenajiem viesiem būs «Coldplay», «Muse», ELO, Grimes, Elija Goldinga u.c. Parasti fani sāk ieņemt vietas festivāla teritorijā jau trešdien, un līdz ceturtdienas pēcpusdienai jau parasti ir ieradušies desmitiem tūkstoši cilvēku.

www.glastonburyfestivals.co.uk

Open'er festivāls

Ikgadējais Open'er festivāls Polijas pilsētā Gdiņā ir ģeogrāfiski vistuvākais Latvijas mūzikas cienītājiem, kurā iespējams redzēt tik lielu aktuālu un plaši pazīstamu mūziķu klāstu. Festivāla teritorija atrodas blakus lidlaukam. Šogad festivāls sāksies 29. jūnijā un izskanēs 2. jūlijā. Kā galvenie viesi iecerēti «Florence and The Machine», «Red Hot Chili Peppers», «The 1975», «LCD Soundsystem» u.c.

opener.pl

Roskildes festivāls

Tāpat 29. jūnijā Dānijā sākas ikgadējais Roskildes festivāls, tiesa, visas 80 000 biļetes jau sen izpārdotas. Rīkotāji ziņo, ka festivāls šogad pulcēs fanus no 74 valstīm. Šogad uz deviņām Roskildes festivāla skatuvēm notiks 183 koncerti. Izpildītāju vidū būs Nīls Jangs, P.Dž. Hārvija, Vizs Kalifa, «LCD Soundsystem», «Red Hot Chili Peppers», «Tame Impala» un citi. Tas ir lielākais mūzikas festivāls Ziemeļeiropā. Festivāla peļņa pilnībā tiek ziedota labdarības organizācijām.

www.roskilde-festival.dk

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu