Rīgā eksponēs Vācijas laikmetīgo mākslu 100 miljonu eiro vērtībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē «Arsenāls» top Vācijas mūsdienu vizuālās mākslas izstāde - tajā paredzēts eksponēt 77 mākslas darbus, kuru kopējā vērtība pārsniedz 100 miljonus eiro, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dižbite-Svarinska. Izstādes kurators Marks Gisborns ir pasaulē pazīstams mākslas kritiķis un starptautisko izstāžu kurators. Laikmetīgās mākslas izstāde "Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts" izstāžu zālē "Arsenāls būs skatāma no šā gada 17. jūnija.

Izstāde, kurā tiks eksponēti 53 dažādu autoru darbi, kopumā 77 mākslas darbi, kas radīti periodā no 1960. gadu beigām līdz mūsdienām, ir tapusi, apkopojot darbus no 45 dažādām kolekcijām - no Vācijas izstāžu zālēm un muzejiem, kā arī no vairāku mākslas kolekcionāru privātajām krājumiem Vācijā, Šveicē, ASV un Izraēlā. Izstādes vērienīgumu raksturo ne tikai darbu apjoms, bet arī izvēlēto mākslas darbu vērtība, kas kopumā pārsniedz 100 miljonu eiro, norāda organizatori.

Mākslas darbi uz Rīgu tiks atvesti jaunnedēļ, kad, piedaloties izstādes kuratoram Gisbornam un LNMM izstādes kuratorei Astrīdai Rogulei ar komandu, tiks sākti izstādes ekspozīcijas iekārtošanas darbi izstāžu zālē «Arsenāls».

Izstādes dizaina koncepciju ir veidojis Martins Vizbulis. Viņa uzdevums bija piemērot «Arsenāla» zāles daudzo lielformāta gleznu, fotogrāfiju un zīmējumu izvietošanai, instalāciju un video darbu instalēšanai saskaņā ar izstādes kuratora Gisborna koncepciju - četri savstarpēji saistīti stāsti par vācu mākslas procesiem.

Uz izstādes atklāšanu Rīgā ieradīsies vairāk nekā 20 mākslas darbu kolekcionāru, galeriju īpašnieku un muzeju speciālistu grupa no Vācijas, Itālijas un ASV.

Ar izstādi «Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts» tiek iezīmēts jauns posms Latvijas un Vācijas kultūras sakaru dinamikā, jo jūlijā izstādi apmeklēs Vācijas kultūras un mediju lietu ministre Monika Gritersa, un par to liecina arī lielā ieinteresētība, ko izrādīja Vācijas mākslas muzeji, mākslas galerijas, privātkolekcionāri un paši mākslinieki, kas piekrita piedalīties izstādē ar saviem labākajiem darbiem, stāsta izstādes organizatori.

Eksponēto mākslas darbu autoru vidū ir tādas personības, kā Georgs Bāzelics, Jozefs Boiss, Andreass Gurskis, Anzelms Kīfers, Zigmārs Polke, Gerhards Rihters un Villijs Zite.

Laikmetīgās mākslas izstāde «Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts» Rīgā būs skatāma līdz 21.augustam.

Izstāde tapusi ar uzņēmēja Gunta Rāvja un uzņēmuma «Forta Medical» atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu