Bjorka: «Mūzikas žurnālistika ir mačo klubiņš»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP

Islandiešu dziedātāja Bjorka nopēlusi mūzikas industrijā pastāvošo seksismu, vēsta izklaides ziņu portāls WENN. Ņujorkā dzīvojošajai dziedātājai esot «ļoti paveicies», ka viņa varējusi gūt panākumus pankroka grupas «The Sugarcubes» sastāvā 80. gadu vidū un vēlāk kā soloizpildītāja.

Taču Bjorka savas jaunās izstādes «Bjork Digital» atklāšanā Sidnejā sacīja, ka esot saskārusies ar daudzām problēmām. «Tas, ka esmu sieviete un varu darīt to, ko daru, tā patiesībā ir unikāla situācija,» viņa norādīja intervijā laikrakstam «The Sydney Morning Herald». «Man ļoti paveicās. Taču dažreiz esmu nonākusi strupceļā.

Piemēram, mūzikas žurnālistikā ir ļoti daudz mačo. Tas ir puišu klubiņš. Viņiem patīk mūzika, kas sacerēta vīriešiem.»

Bjorka norāda, ka filmu industrijā sievietēm esot vēl grūtāk gūt panākumus. Filmēšanos režisora Larsa fon Trīra 2000.gada kinolentē «Dancer in the Dark» («Dejotāja tumsā») Bjorka atceras ar skumjām par spīti tam, ka viņa par tēlojumu saņēma jūsmīgas kritiķu atsauksmes un labākās aktrises titulu Kannu kinofestivālā.

«Es nespēju noticēt, kāda dzīve ir aktrisēm,» viņa teica. «Pret viņām izturas šausmīgi. Viņām ir maza teikšana par savu karjeru vai lomām, kad viņas kļūst vecākas. Vīrieši drīkst novecot, bet sievietes ne.»

Bjorkas izstāde no 3. līdz 18. jūnijam būs apskatāma «Carriageworks from» galerijā Sidnejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu