Jauktais koris «Pa Saulei» gūst panākumus Horvātijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Diriģents Jānis Ozols kopā ar Garkalnes novada jaukto kori «Pa Saulei» šonedēļ atgriezies no 10. starptautiskā koru konkursa Zadarā, Horvātijā, no kura mājās pārveduši Sudraba Čikas krustu, izcīnot otro vietu jaukto koru grupā.

Konkursā šogad kopumā piedalījās 18 kori, no kuriem 11 cīnījās tieši jaukto koru grupā. Lai varētu piedalīties šajā koru konkursā, koriem pirms tam žūrijai bija jāiesniedz gan audio, gan video faili, kā arī izvēlētā skaņdarbu programma. Pēc rūpīga žūrijas darba koris «Pa Saulei» kļuva par šā konkursa dalībnieku. Iepriekšējos gados šajā konkursā piedalījies Swedbank koris, kā arī Saulkrastu jauktais koris «Anima».

Trīs kori, kuri kopvērtējumā ieguva visvairāk punktu, sacentās savā starpā par konkursa Grand Prix. Arī «Pa Saulei» iekļuva šo trīs spēcīgāko koru vidū, tikai par diviem punktiem atpaliekot no Stokholmas mūzikas ģimnāzijas jauktā kora, kurš galu galā arī izcīnīja konkursa galveno balvu.

Konkursa programmā «Pa Saulei» izpildīja latviešu komponistu Ērika Ešenvalda un Pētera Vaska skaņdarbus, kā arī ārzemju komponistu Johann Hermann Schein un Jake Runestand skaņdarbus.

«Jāsaka, mēs izdarījām maksimāli visu, kas bija mūsu spēkos. Bija liels gods sacensties Grand Prix izcīņā ar kori, kura dziedātāji principā ir profesionāļi. Viņu ikdiena no rīta līdz vakaram ir saistīta ar mūziku, un mēs noteikti varam no viņiem daudz mācīties. Esmu gandarīts par kora panākumiem, kas atkal un atkal parāda to, ka koru dziedāšana Latvijā ir ļoti augstā līmenī!» stāsta kora diriģents Jānis Ozols.

Koris «Pa Saulei» ir dibināts 2009. gada 11. augustā. Sešu gadu pastāvēšanas laikā koris diriģentu Jāņa Ozola, Martas Ozolas un Margaritas Dudčakas vadībā ir ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas zelta godalgas koru konkursos visā Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu