Narkobarons El Čapo varētu iesūdzēt tiesā «Netflix»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Meksikāņu narkobarons Hoakins Gusmans jeb El Čapo varētu iesūdzēt tiesā video straumēšanas pakalpojumu «Netflix», kas plāno uzņemt par viņu seriālu. «Netflix» un spāņu valodā raidošais televīzijas tīkls «Univision» šomēnes paziņoja par ieceri uzņemt seriālu par Meksikas pazīstamāko noziedznieku. To plānots laist klajā nākamgad.

Taču Gusmana advokāti, kuri cenšas nepieļaut gangstera izdošanu ASV, norāda, ka kompānijām vispirms vajadzējis iegūt El Čapo piekrišanu.

«Gusmana kungs nav miris, viņš nav publiska personība,» meksikāņu radiostacijai «Formula» norādīja advokāts Andress Granadoss. «Viņš ir dzīvs. Viņam ir jādod tiesības [uzņemt par viņu seriālu]. Mēs varētu viņus iesūdzēt tiesā, jo viņiem nav atļaujas veidot seriālu vai filmu.»

«Viņš sacīja, ka esot gatavs pārrunām, lai darbs nebūtu velts un mums nebūtu jāapgrūtina sevi ar tiesāšanos. Taču līdz šim viņi nav vērsušies pie mums,» sacīja Granadoss.

Seriāla veidotājiem jāiegūst tiesības ne tikai izmantot Gusmana vārdu, bet arī jāsaskaņo seriāla saturs, jo narkobaronam draud tiesāšanās ASV, tāpēc viņam jārūpējas par savu reputāciju, skaidro advokāts.

Telekanāls «The History Channel» paziņojis par ieceri izveidot atsevišķu seriālu par Gusmana dzīvi.

Gusmans, kas pazīstams ar iesauku El Čapo jeb Īsais, tika aizturēts Gvatemalā 1993.gadā un izdots Meksikai, kur viņam piesprieda divdesmit gadu cietumsodu par slepkavību un narkotiku kontrabandu.

Pirmoreiz viņš izbēga no cietuma 2001.gadā, paslēpjoties veļas ratiņos. 2014.gadā Gusmanu notvēra Sinaloa štatā ar ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes palīdzību. Otrreiz cietumā viņš pavadīja tikai 17 mēnešus un no paaugstinātas drošības cietuma atkal izbēga, izmantojot 1,5 kilometrus garu tuneli.

Ironiskā kārtā pie Gusmana notveršanas varētu būt vainojama vēlme, lai viņa dzīvi iemūžina filmā. Janvārī El Čapo piekrita intervijai ar Holivudas aktieri Šonu Pennu un meksikāņu televīzijas aktrisi Keitu del Kastiljo, kas tika publicēta mūzikas žurnālā «Rolling Stone». Viņš vēlējās apspriest filmas uzņemšanu par viņa dzīvi.

Meksikas varasiestādes atzinušas, ka Penna intervija netieši palīdzējusi notvert Gusmanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu