Rīgā uzstāsies dāņu gothic-industrial grupa Parzival (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20. decembrī klubā "Melnā piektdiena" (Brīvības ielā 193c) Rīgā uzstāsies dāņu Gothic-Industrial grupa Parzival.

Parzival būtība ir disciplīna, apņemšanās un garīgais spēks, lai radītu savu pasauli, jo māksla ir augstākais morāles ierocis pret dabas haosu un degradāciju. Parzival definē savas kompozīcijas kā hermētiskus maršus un himnas. Viņi uzskata, ka tradīciju godāšana un saglabāšana nenozīmē sevis ierobežošanu vai piesaistīšanos tām.

Pēc mākslinieku teiktā, Parzival ir vidus ass, kas neeksistē mūsdienu cilvēku dzīvē. Jaunākām paaudzēm nav saiknes ar šo asi, tādēļ cilvēce ir nolemta iznīcībai: mūsdienu pasaule neņem vērā cauri laikiem uzkrātas garīgās zināšanas, mūžsenu atklāsmju mērogus vai to jēgas pakāpi; kā arī nedomā par varonīgu cīņu pret tumšajiem gravitācijas spēkiem, lai atbrīvotos no Visuma Koncentrācijas važām.

Caur mūziku un mākslu Parzival dara to, ko nedara neviens cits, – viņi tic tam, kam neviens cits netic: viņi noliedz Absolūto varu, kuru pieņem tās iekarotais vairākums.

Grupas uzstādītais jautājums ir vairāk metafizisks un antoloģisks. Bet šīs metafiziskās dzelmes ir nešķiramas no realitātes, par spīti to uzskatiem, kuri cenšas attaisnot savu pakļaušanos tumšo spēku varenumam. Tāpēc šī konfrontācija apņem visas realitātes sfēras: no garīgās, kur plosās cīņa starp dievišķiem spēkiem un elles armiju, līdz zemākajam līmenim - mūsu eksistencē: kultūras, sociālās sfērās, politikā un katram iekšienē.

Daudzi neatbalsta šo Parzival teoriju, kamēr viņi paši pilnīgi noraida šodienas apokaliptisko karaļvalsti un katrā ziņā atbalsta alternatīvu veco tradīciju pastāvēšanas formu un ģenēzes eksistenci.

No Parizaval dibināšanas brīža grupa ir padarījusi lielu kultūras un ideoloģiskā darba apjomu, kas atspoguļojas Parzival mūzikā un mākslā.

Grupa min dažus no fenomeniem, kas, viņuprāt, ir pretstatā ar mūsdienu eksistences haosu: Pareizticīgā baznīca, kristietība, katolicisms, sūfisms, tradicionālisms un sociālisms.

Šī grupa ir neeksistējoša kontinenta elite, neredzamās valsts valdnieki. Parizaval ir potenciāli cirkulējoša agresija, kura drīz kļūs par realitāti.

Kopā ar Parzival pasākuma ietvaros uz skatuves kāps arī grupa POSTS un LATVIJAS GĀZE. Vēlāk dārdēs elektrotēka ar dj KNAB, BROILERu un ČMOKu līdz rītam.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu