TVNET 2014. gada albums: 3. vieta - Robert Plant «Lullaby and...The Ceaseless Roar»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tradicionālais TVNET Mūzika top10 veidots, gan ņemot vērā pasaules mūzikas kritiķu vērtējumus (tas piedod zināmu objektivitāti), gan manis paša subjektīvo skatījumu. Katru dienu līdz pat 31. decembrim publicēsim vienu no gada desmit labākajiem mūzikas albumiem. Šodien turpinām jau ar 3. vietu.

Robert Plant «Lullaby and...The Ceaseless Roar»

(Nonesuch/Warner Bros.)

11/12

Septiņdesmitajos gados Roberts Plānts (Robert Plant), būdams izcilā roka kvarteta «Led Zeppelin» solists, būtībā izveidoja «roka dieva» arhetipu - paraugu, kuram vēlāk sekoja un turpina sekot neskaitāmi citi mūziķi (no Aksla Rouza līdz Džekam Vaitam). Taču cilvēki, kā zināms, noveco, izņēmums nav arī Plānts, kurš šogad augustā svinēja savu 66. dzimšanas dienu. Un skaisti novecot, īpaši ja esi bijis «dievs» svarīgākajā 20. gadsimta jauniešu masu kultūras kustībā - rokmūzikā, nav nemaz tik viegls uzdevums.

Robert Plant «Lullaby and...The Ceaseless Roar»
Robert Plant «Lullaby and...The Ceaseless Roar» Foto: Publicitātes foto

Septembrī izdotais jaunais Plānta ieraksts «Lullaby and...The Ceaseless Roar» (Šūpuļdziesmas un nemitīgs troksnis, - aut. tulkojums) ir jauns pagrieziens mūziķa daiļradē. Pirmkārt, Plānts ap sevi pulcējis jaunu mūziķu kolektīvu, nosaukdams šo grupējumu par «The Sensational Shape Shifters», otrkārt, gandrīz visas dziesmas ir oriģinālkompozīcijas, treškārt, no amerikāņu kantri, kas raksturīgs iepriekšējiem albumiem, jaunajā platē gandrīz nav ne miņas.

Jaunajā albumā jūtamas afrikāņu tautas mūzikas notis, ķeltu mūzikas ietekmes, un, protams, blūzs. Tas viss kopā, eksperimentējot studijā (albums daļēji ierakstīts Pītera Gabriela «Real World» studijā netālu no Bristoles), rada neticami jaudīgu, vienlaikus psihedēliski meditatīvu un svaigi skanošu rezultātu.

Izdošanas datums - 08.09.2014.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu