Natālija Tumševica Ziemassvētku laikā apciemo bāreņu namu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja Natālija Tumševica dienu pirms Ziemassvētkiem devās uz Pļavnieku bāreņu aprūpes centru, kurā uzturas bērni līdz trīs gadu vecumam, lai apciemotu bērnus un aizvestu svētku dāvanas. Sieviete tieši šo bērniem domāto iestādi apmeklē ceturto gadu pēc kārtas.

Bāreņu aprūpes centra bērni sagaidīja viesus ar speciālu priekšnesumu, kurā piedalījās aktīvākie un drošākie bērni, bet pārējie iejutās skatītāju lomās.

Mazuļi kopā ar audzinātājām un auklītēm bija sagatavojuši veselu uzvedumu, kurš priecēja visus klātesošos.

Vēlāk pēc priekšnesumiem bērni saņēma saldumu paciņas un devās uz grupiņām, kuras atsevišķi apstaigāja dziedātāja ar savu mammu un draugiem, lai apdāvinātu ar dāvanām.

Bērniem tik gan mīļi vārdi, gan saldumi, gan rotaļlietas, apģērbs un pat televizors.

Pļavnieku bāreņu aprūpes centrā mitinās gan bāreņi, gan bērni kuru vecākiem uz laiku ir atņemtas vecāku tiesības.

Bāreņu namā ir atrodami gan tikko dzimuši bērniņi, no kuriem ir atteikušies vecāki, gan bērni, kuriem ir jau trīs gadi.

Daudzu bērnu vecākiem ir dotas jau trešās, ceturtās iespējas laboties, paradoksāli, ja ņem vērā, ka rindā uz bērnu adopciju gaida daudz vairāk cilvēku, kuri ir gatavi uzņemties atbildību un mīlēt, kā ir atrodami bērni šādās iestādēs.

Bērni ne tikai saņēma dāvanas, bet viesi palika paspēties, pateikt kādu labu vārdu un iepriecināt bērnus ar savu klātbūtni.

Nepārtraukti viesu acīs bija asaras, bet visi varonīgi turējās un turpināja staigāt pa bāreņu aprūpes centra telpām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu