Ričijs Edvardss oficiāli pasludināts par mirušu (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms 14 gadiem bez vēsts pazudušais britu grupas "Manic Street Preachers" ģitārists Ričijs Edvardss oficiāli pasludināts par mirušu.

Londonas tiesa apstiprinājusi Edvardsa vecāku iesniegto prasību par dēla atzīšanu par mirušu. Lielbritānijas likumi ļauj pazudušu personu pasludināt par mirušu pēc septiņiem gadiem, tomēr viņa vecāki nevēlējās to darīt, cerot, ka dēls ir dzīvs.

Edvardsa ģimenes advokāts Deivids Elliss vietējiem Velsas žurnālistiem pavēstīja, ka Edvardsa vecāki nolēmuši nokārtot dēla lietas oficiāli, bet tajā pašā laikā viņi nav pieņēmuši, ka dēls ir miris.

Tā kā mūziķis nav atstājis testamentu, tiesa kontroli pār viņa īpašumiem nodevusi viņa vecākiem. Kā rēķina prese, Edvardsa bagātības ir ap 456 000 sterliņu mārciņu.

Kopš Edvardsa pazušanas "Manic Street Preachers" joprojām iemaksā ģitāristam pienākušos autoratlīdzības daļu uz viņa vārda atvērtā kontā.

"Manic Street Preachers" pārstāve Terija Hola pavēstīja, ka pārējiem grupas biedriem šis jautājums ir ļoti emocionāls.

"Tā ir viņa vecāku izvēle, un grupa no visas sirds atbalsta viņu lēmumu. Mēs visi sapņojam, ka Ričijs kādu dienu atgriezīsies. Mēs ceram, ka viņš tepat kaut kur ir. Bet tā vairs nav reālistiska cerība, un, ja šis solis kaut kādā veidā nodrošina šī posma slēgšanu, grupa ar samierināsies," teikts Holas izplatītajā paziņojumā.

Ričards Džeims Edvardss kļuva par grupas biedru 1986.gadā, kad kolektīvs tika saukts par "Betty Blue". Pēdējais albums, kura ierakstīšanas laikā piedalījās arī Edvardss, bija 1994.gadā iznākušais "The Holy Bible".

"Manic Street Preachers" ģitārists Ričijs Edvards pēdējo reizi ir redzēts dienu pirms grupas paredzētā ASV turnejas sākuma, kad viņš 1995.gada 1.februārī izgāja no Londonas "Embassy" viesnīcas. Pēc tam viņš daļu mantu atstāja savā dzīvoklī Kārdifas līcī un devās nezināmā virzienā.

Pēc tam tika ziņots, ka Ričijs dažas reizes redzēts Ņūportā, līdz 14.februārī kādā degvielas uzpildes stacijā ostā pie Severnas upes tilta atrasta pamesta mūziķa automašīna.

Pirms mūziķa pazušanas "Manic Street Preachers" bija izdevuši trīs veiksmīgus albumus - "Generation Terrorists", "Gold Against the Soul" un "The Holy Bible", bet Edvardss ar savu enerģisko skatuves sniegumu un vaļsirdīgajām intervijām bija kļuvis par kulta objektu.

Edvardss neslēpa savu cīņu ar alkoholismu, anoreksiju, depresiju un tieksmi uz pašsakropļošanos, tāpēc arī grupa savos dziesmu tekstos pievērsās tādiem tematiem, kas pirms tam bija tabu.

"Manic Street Preachers" 2004.gada decembrī pirmo reizi pēc Edvardsa pazušanas uzstājās ar otru ģitāristu.

Kā jau LETA ziņoja, "Manic Street Preachers" šobrīd ieraksta jaunu albumu, kura pamatā ir bez vēsts pazudušā ģitārista Ričija Edvardsa dzeja.

Grupas dalībnieki atklājuši, ka ierakstījuši jau deviņas dziesmas, kurām visām tekstu autors ir Edvardss, tādā veidā izrādot cieņu talantīgajam grupas dalībniekam.

"Mums visi šie teksti ir jau 14 gadus, un mums visiem likās, ka ir pienācis īstais brīdis, lai tos izmantotu. Tas lielā mērā ir [1994.gadā ar Edvardsa līdzdalību iznākušā albuma] "The Holy Bible" turpinājums," NME stāstīja grupas basģitārists Nikis Vairs.

"Mēs nedaudz rediģējām tekstus, jo daži no tiem ir prozā un tos vajadzēja pārveidot dzejā, bet tie visi ir Ričija teksti."

Plānots, ka jaunais albums "Journal For Plague Lovers" tiks pabeigts līdz 2009.gada pavasarim.

Šis būs grupas devītais albums. Iepriekšējais "Manic Street Preachers" albums "Send Away the Tigers" iznāca 2007.gadā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu