Gada labākais starts hiphopa mūzikā padodas reperim J. Cole

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topā pārliecinoši 1. vietā uzšāvies amerikāņu reperis, savulaik Jay-Z protežē J. Cole (īstajā vārdā Jermaine Lamarr Cole), ziņo «billboard.com».

29 gadus vecā «J. Cole» trešais albums «Forest Hills Drivee» (Roc Nation) nedēļas griezumā pārdots 375 000 vienību, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Šis ir labākais starts starp visiem šā gada hiphopa albumiem.

Līdz ar to popzvaigznes Teilores Sviftas (Taylor Swift) dižpārdoklis «1989» noslīdējis uz 2. vietu (324 000 vienību).

Atgādinām, ka no aizpagājušās nedēļas «Billboard» albumu topā, kas ir lielākais mūzikas tops ASV, tiek atspoguļoti arī mūzikas straumēšanas rādītāji. Žurnāls «Billboard», kas sadarbībā ar kompāniju «Nielsen SoundScan» apkopo iknedēļas mūzikas topus, tās raksturoja kā lielākās metodoloģiskās izmaiņas kopš 1991. gada, kad audiokasetes pakāpeniski nomainīja kompaktdiski. Apvienotajā Karalistē šāda sistēma jau ieviesta.

«Billboard 200» topā tagad tiek ņemti vērā straumēšanas rādītāji no pakalpojumiem «Spotify», «Beats Music», «GooglePlay» un «Xbox Music».

1500 dziesmu noklausīšanās no viena albuma tiks pielīdzināta viena mūzikas albuma pārdošanai.

Topā turpina arvien vairāk dominēt Ziemassvētku noskaņas. Populārā amerikāņu a cappella grupa «Pentatonix», kura 2011. gadā uzvarēja NBC talantu šovā «The Sing-Off», ar savu svētku plati «That's Christmas To Me» noslīdējusi uz 3. vietu - 207 000 pārdotu vienību.

4. vietā ar «best of» izlase debitē amerikāņu kantri dziedātāja Kerija Andervuda (Carrie Underwood), savukārt top5 noslēdz austrāliešu hārdroka apvienība «AC/DC» ar «Rock Or Bust».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu