Račs 360TV ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā vakarā 360TV īpašajā interviju ciklā 100 personības līdz Latvijas simtgadei Toms Grēviņš sarunāsies ar mūzikas industrijas guru, dzejnieku un mūziķi Guntaru Raču. Tā būs saruna par pārbaudījumiem ar naudu, slavu, bohēmu un vārdu trūkumu. TVNET lasītājiem jau tagad ir iespēja ielūkoties šā vakara intervijas fragmentos, kuros Guntars Račs atklāj daudz interesanta.

Gaidāmajā sarunā Toms Grēviņš izaicinās Guntaru Raču uz spontānu atskaņu rīmēšanu. Kas no tā sanāks? TVNET skatītāji var noskatīties šīs intervijas fragmentā.

Guntars atbildēs uz jautājumu, kur aizsākusies mīlestība pret bungām. Kā mūziķis atklāj, tas esot sācies skolā, kur bijis ansamblis, kurā vienuviet muzicējuši tādi Latvijā zināmi cilvēki kā Jānis Lūsēns, Jānis Šipkēvics, kā arī Maija Lūsēna ar savu māsu. Ansamblis piedalījies tolaik populārajā raidījumā «Ko tu proti». Guntars pa atslēgas caurumu esot skatījies grupas mēģinājumus un redzējis tur bungu komplektu. Kā viņš atceras, palūdzis skolotājam atļauju iekļūt mēģinājumu telpā, kur atradies pašu sameistarotais bungu komplekts.

Guntars turpina, stāstot, ka no skolas ļoti netālu esot atradusies mūzikas skola un vienmēr varējis dzirdēt, kā tajā notiek mēģinājumi. Aizejot uz mūzikas skolu, tur jau bijuši brāļi Virgas, Igo, visi grupas Līvi un grupas Credo dalībnieki. Kā atceras Guntars, arī mūzikas skolas direktors esot bijis ģeniāls, vienmēr devis iespēju arī tiem, kuri slikti mācījās un darīja muļķības. Direktora cilvēcīgās sarunas puišiem esot likušas noprast, lai viņi neiznieko savu talantu, ja viņiem tāds ir. Par to Guntars ar lielu pateicību atceras mūzikas skolas direktoru.

Par jaunības gadiem runājot, mūziķis atceras, ka, dzīvojot Liepājā, kļuvis nacionāli noskaņots. Ejot gar krievvalodīgo skolu, ne reizi vien esot apstādināts un jautāts, vai latvietis vai krievs. Saņemot atbildi, ka latvietis, sejā dabūts kārtīgs sitiens. Tas pamudinājis mūziķi pievērsties boksam, lai varētu pienācīgi atbildēt.

Šajā sarunā Guntars neslēpj, ka uzskata pasaulslaveno mūziķi Bobu Dilanu par savu skolotāju, kuram piemīt dievišķs talants. Bobs Dilans, viņaprāt, ir augstākās raudzes mākslinieks un mūziķis. Mācoties no sava elka ielikt dziesmā stāstu ar pasaulīgu elpu. Bobs Dilans nebeidz pārsteigt mūziķi ar tēlainību, vārdu izvēli un pasakaino stāstījumu. Tas ir mazs ieskats stundu garajā intervijā. Lai redzētu visu sarunu ar Guntaru Raču, skaties to 360TV jau šovakar.

Iegriezies 360TV un skaties sarunu ar Guntaru Raču 20. maijā plkst. 21 interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei»!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu