Igijs Pops: «Tehnoloģijas iznīcinājušas mūziķu radošo garu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Amerikāņu dziedātājs Igijs Pops nopēlis digitālo tehnoloģiju atstāto iespaidu uz mūziku, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Pankmūzikas leģenda sacīja, ka digitālajā laikmetā mūziķiem esot vieglāk saņemt samaksu par savu darbu. Taču viņš uzskata, ka tehnoloģijas esot iznīcinājušas mūziķu radošo garu.

«Digitālajā laikmetā tik efektīvi tiek savākta samaksa!» Kannu festivālā, kur tika izrādīta dokumentālā filma «Gimme Danger» par grupu «The Stooges», teica Pops. «Kad mēs izveidojām savu grupu, mēs nezinājām, kas ir mūzikas izdošana. Tagad atliek tikai nospiest podziņu un vari ātri kļūt bagāts.»

Pops norāda, ka analogās tehnoloģijas esot «pastiprinājušas cilvēka garu», taču nopēla mūsdienu mūziku. «Tikpat labi es tagad varētu nomirt,» viņš teica.

69 gadus vecais Pops atcerējās, ka Serbijas pludmalē viņu uzrunājis kāds fans un atklājis, ka viņam patīkot arī mūsdienu tehno un elektroniskā mūzika. «Jābūt pieklājīgam. Kad viņš aizgājis prom, tad gan var pateikt: «Ej ellē, Igor!«» jokoja Pops.

Foto: EPA/LETA

Režisora Džima Džārmuša filma «Gimme Danger» Kannu kinofestivālā izrādīta ārpus konkursa programmas. Pops iepriekš spēlējis Džārmuša filmās «Coffee and Cigarettes» un «Dead Man».

Pops sacīja, ka esot atteicies no narkotiku lietošanas, un aicināja to darīt arī citus. «Visiem būtu jābeidz tās muļķības, tieši tik vienkārši. Man visvairāk patīk labs vīns, bet lielākajai daļai cilvēku der arī marihuāna,» uzskata Pops.

Pops arī atzina, ka nezinot, kāpēc joprojām ir pie labas veselības. «Šķiet, ka kaut kāda iemesla dēļ es varu atkopties no dažādām vielām, ko esmu uzņēmis. Pietiek, ja nolemju nedaudz ierobežot sevi vai dodos ātrāk gulēt,» teica dziedātājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu