Trīs Latvijas tenori prezentē jauno mūzikas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

18. decembrī plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks jaunā mūzikas albuma „Trīs jaunas māsas” prezentācija. Jaunajā albumā ietvertas visiem zināmas un iemīļotas tautasdziesmas, kā Noriet saule vakarā, Jūriņ’ prasa smalku tīklu, Strauja, strauja upe tecēj’, Trīs jaunas māsas.

Tautasdziesmas savā savdabīgajā mūsdienu mūzikas rokrakstā aranžējis komponists Juris Kulakovs. Albuma ierakstā kopā ar trīs Latvijas tenoriem - Latvijas Nacionālās operas solistiem Miervaldi Jenču, Nauri Puntuli un Guntaru Ruņģi piedalījušies: Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā, Juris Kulakovs, dūdu un bungu mūzikas grupa Auļi, stīgu kvartets un citi mūziķi. Šis projekts ir tapis izpildītāju un komponista Jura Kulakova vairāku gadu sadarbības rezultātā un ļauj trīs Latvijas tenoriem skanēt jaunā ampluā – ne tikai visiem ierastajā klasiskajā manierē.

Albuma producenti uzskata, ka līdz ar iekļaušanos Eiropas Savienībā latviešu tautai vairāk nekā citkārt ir jāpierāda sava identitāte, kultūras vienreizība un savdabība. Tā tad arī ir motivācija jaunā CD tapšanai.

Latvijas Trīs tenori un Rīgas Doma zēnu koris 2007. gada janvārī sāks koncertturneju Latvijā un septembrī Skotijā, kurā skanēs jaunā mūzikas albuma programma.

Mūsdienīgu un netradicionālu CD dizainu veidojuši jaunais mākslinieks Olafs Abzalons un fotogrāfe Karlīna Vītoliņa.

Mūzikas albuma producenti ir Juris Kulakovs un Inese Zagorska. CD tapis sadarbībā ar STATS uzņēmumu grupu un a/s “Latvijas gāze”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu