No modes nama «Gucci» aizies vadītājs un radošā direktore

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Nākamā gada sākumā no itāļu modes nama «Gucci» aizies vadītājs Patričio di Marko un ilggadējā radošā direktore Frīda Džannīni, piektdien paziņoja zīmola mātesuzņēmums «Kering».

Di Marko sešus gadus darbojās «Gucci» vadītāja amatā. No 1.janvāra viņš aizies no amata, dodot vietu Marko Bicari, kurš vairāk nekā piecus gadus vadījis modes zīmolu «Bottega Veneta».

Savukārt Džannīni, kura darbojusies «Gucci» sastāvā 12 gadus, aizies no kompānijas februāra beigās - uzreiz pēc 2015.gada rudens/ziemas kolekcijas izrādīšanas. Viņas aizstājēja vārds vēl nav paziņots.

Baumas par di Marko nomaiņu izskanēja jau pirms vairākiem mēnešiem, jo «Gucci» pārdošanas apjoms pēdējā laikā krities. Bicari «Bottega Veneta» sastāvā pārraudzīja «dramatisku» pārdošanas apjoma un ieņēmumu kāpumu no 2009.līdz 2014.gadam.

«Esmu pilnīgi pārliecināts, ka viņš turpinās 93 gadus vecā modes nama «Gucci» izcilo mantojumu, un tā iegūs jaunu virzītājspēku,» sacīja «Kering» vadītājs Fransuā Anrī Pino.

Koncernā «Kering» ietilpst vēl citi luksusa klases modes zīmoli, piemēram, «Bottega Veneta» un «Stella McCartney».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu