Dānijas žūrijas locekle Eirovīzijā pieļāva kļūdu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirovīzijas konkursa žūrijas locekle, kas pārstāv Dāniju, atzinusi, ka ir kļūdījusies, piešķirot punktus labākajām dziesmām. Hilda Heika, kas pati ir savulaik populāra dāņu dziedātāja, atklājusi, ka 12 punktu piešķiršana Ukrainai ir bijusi kļūda, vēsta Dānijas Ziņu aģentūra «Ritzau». Džamalas dziesmai vajadzēja saņemt no Dānijas apaļu nulli.

Kundze bija nepareizi sapratusi punktu piešķiršanas kārtību un piešķīrusi punktus apgrieztā secībā.

Viņas favorīte bija Austrālijas dziesma, kura viņas tabulā saņēma tikai 1 punktu. Savukārt Ukraina - 26 punktus. Pilnīgi ačgārni!

Hilda tik ļoti pārdzīvo notikušo, ka ir gatava atteikties no jebkādām aktivitātēm nākotnē, kas saistītas ar šo konkursu.

Tiesa, Hildas kļūda nebūtu ietekmējusi Eirovīzijas galarezultātu. Tas vismaz ir mierinājums.

Kā ziņots, Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu «Heartbeat» («Sirdspuksti») starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 15. vietā, bet Stokholmā sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Džamala no Ukrainas.

Plašu rezonansi izraisījusī Ukrainas pārstāve izpildīja dziesmu «1944», kas veltīta Krimas tatāru deportācijai, ko 1944. gadā īstenoja Staļins. Dziesmas tekstā nav pieminēta Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācija un aneksija, ko pirms diviem gadiem veica Krievija, tomēr Džamalas izraudzīšana par Ukrainas pārstāvi Eirovīzijai veicina uzmanības pievēršanu šai aneksijai un Krievijas varas iestāžu veiktajai Krimas tatāru apspiešanai.

Eirovīzijas dalībniece Dami Ima no Austrālijas ieņēma 2. vietu. Dienvidkorejiešu izcelsmes māksliniece izpildīja dziesmu «Sound Of Silence» («Klusuma skaņa»). Savukārt Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs ar dziesmu «You Are the Only One» («Tu esi tā vienīgā»), kuram bukmeikeri pirms konkursa prognozēja pārliecinošu uzvaru, ierindojās 3. vietā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu