Festivālu «Artissimo» atklās ar trīs koncertiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

4. starptautisko mūzikas festivālu «Artissimo», kas šovasar notiks no 3. jūnija līdz 30. augustam, atklās ar trīs koncertiem Jūrmalā, informē Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova.

Festivāla atklāšanas programma sāksies plkst.14 ar koncertu Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, kur uzstāsies jaunie un topošie mūziķi. Savukārt plkst.17 Lielajā zālē notiks lielais atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies čellists Miša Maiskis, diriģents Aleksandrs Vederņikovs un vijolniece Elīna Bukša. Festivāla atklāšanas koncertu noslēgs pasākums plkst.20, kad uzstāsies «Latin Jazz Band».

6. jūnijā festivāls Dzintaru koncertzālē piedāvās «Leveleleven» koncertu. Grupā apvienojies zviedru kvintets «The Real Group» un somu vokālais džeza sekstets «Rajaton». Lai arī Hermaņa Brauna fonds jau iepriekš aicinājis zviedru kvintetu uzstāties Latvijā, šī būs pirmā reize, kad grupas sastāvā dzimtenē dziedās grupas «Cosmos» bijušais dalībnieks Jānis Strazdiņš.

Festivāls piedāvās koncertus arī Dubultos un mākslas muzejā «Rīgas Birža».

Par festivāla partneri kļuvis labdarības fonds «Atklāta pasaule», kas festivālā mūzikas izglītības iestāžu audzēkņiem piedāvās iespēju apmeklēt meistarklases un mēģinājumus, kā arī speciālas mūzikas stundas, kuras vadīs festivāla dalībnieki, tostarp Inga Kalna, Andrejs Osokins, Miša Maiskis un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu