Busulis slavē Justu, redz viņam vietu pirmajā desmitniekā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šā gada pārstāvis Justs Sirmais ar dziesmu «Heartbeat» starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā uzstājās ļoti labi, un viņa priekšnesums bija teicams. Mūziķis Intars Busulis, kurš bija žūrijas dalībnieks konkursā «Supernova 2016» un arī pats piedalījies Eirovīzijas konkursā, sacīja, ka Justa vakardienas uzstāšanās bijis līdz šim labākais dzirdētais dziesmas «Heartbeat» priekšnesums.

«Viņš izdarīja visu iespējamo. Nekur nekas nenolūza. Es viņam noticēju un beigās pat sagaidīju arī kādas kustības uz skatuves. Viņa stāstā bija attīstība,» sacīja Busulis, piebilstot, ka Justs parādīja, ka arī bez rekvizītiem un dažādām citām blakus lietām var parādīt brīnišķīgu priekšnesumu.

Salīdzinot ar laiku, kad Justs uzvarēja konkursā «Supernova 2016», mūziķis uzsvēra, ka jaunais dziedātājs ir piedzīvojis ļoti lielu progresu. «Man viņa vakardienas priekšnesums pat ļoti patika. Viņš ir ļoti audzis, taču nebija jau arī citu variantu, jo Justam bija jābūt labā formā. Ja viņš vēl nebija pieaudzis, tad viņam pēkšņi par tādu bija jākļūst,» pauda Busulis.

Busulis gan piebilda, ka, viņaprāt, Lietuvas pārstāvis Justam būs konkurents, jo abu numuri līdzīgi jeb «vienā maisā liekami». Taču kritiski Busulis vērtē, ka kaimiņvalstu dziedātājs savā priekšnesumā izmanto iespēju atbrīvoties no apģērba, jo, viņaprāt, vīriešiem nepiedien pārģērbties uz skatuves.

Latvijas pārstāvis starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Justs Sirmais piedalās Eirovīzijai veltītā preses konferencē Zviedrijas vēstniecībā
Latvijas pārstāvis starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Justs Sirmais piedalās Eirovīzijai veltītā preses konferencē Zviedrijas vēstniecībā Foto: Ieva Čīka/LETA

«Lai arī internetā lasīju, ka Justs esot teicis, ka izdarījis visu, ko varējis, ceru, ka būšu lasīto pārpratis un finālā viņš varēs uzstāties vēl labāk. Galvenais ir nenobīties no pārējiem, lepoties, ka esi no Latvijas, un izbaudīt to spriedzi un stresu, kas valda. Jādomā par dziesmas jēgu, un tad viss izdosies,» norādīja Busulis.

Viņš piebilda, ka Eirovīzijas finālā viņam ir savi favorīti, bet Justam viņš redz vietu pirmajā desmitniekā.

Lielais fināls būs skatāms 14. maijā pulksten 22 LTV1.

Finālā par vienu no favorītiem tiek uzskatīts Krievijas dziedātājs Sergejs Lazarevs – viņš ar Filipa Kirkorova atbalstu konkursam sagatavojis tehniski sarežģītāko, vizuāli iespaidīgāko priekšnesumu, kura stilistiku ietekmējis pagājušā gada uzvarētāja Monsa Zelmerlēva šovs. Starp citu, Lazarevs ir pirmā Jūrmalā notikušā konkursa «Jaunais vilnis» (2002) uzvarētājs. Jaunajā vilnī 2009. gadā piedalījās arī Ukrainas tatāriete Džamala (dzimusi Kirgīzijā, viņai ir Krimas tatāru un armēņu saknes).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu