Kannu kinofestivālu atklāj ar Vudija Alena filmu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā ar amerikāņu režijas veterāna Vudija Alena jaunāko filmu «Cafe Society» atklāts ikgadējais Kannu kinofestivāls. Uz sarkanā paklāja pirms filmas pimizrādes kāpa gan pats režisors, gan filmas aktieri - Kristena Stjuarte (Kristen Stewart), Bleika Laivlija (Blake Lively) un Džesijs Eizenbergs (Jesse Eisenberg) (aplūko foto).

Kinolentē stāsta par jaunu vīrieti, kurš 30. gados ierodas Losandželosā, cerot atrast darbu kinoindustrijā. Eizenberga spēlētais varonis «iemīlas un tiek ierauts rosīgajā Holivudas kafejnīcu sabiedrībā, kas atspoguļo laikmeta garu», norāda Kannu festivāla rīkotāji.

80 gadus vecā Alena filmas jau divas reizes atklājušas prestižo Kannu kinofestivālu - 2002. gadā ar kinolenti «Hollywood Ending» («Holivudas gals») un 2011. gadā ar «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē»).

Filma, kuru laidis klajā interneta tirdzniecības gigants «Amazon», tiks izrādīta ārpus konkursa programmas.

Lai arī Alens nekad nav ieguvis Kannu kinofestivāla galveno apbalvojumu «Zelta palmas zaru», viņš ir vienīgais režisors, kura uzņemtās filmas trīs reizes atklājušas pasākumu.

Kannu kinofestivāls norisināsies līdz 22. maijam.

Lai arī Kannu starptautiskā kinofestivāla programmā Latvijas filmas šogad nav iekļautas, kino profesionāļi darbosies filmu tirgū «Marché du film», popularizējot filmēšanas iespējas Latvijā un topošās Latvijas filmas.

Kannu starptautiskais kinofestivāls ir vasaras sākuma centrālais notikums pasaules kinodzīvē, šogad tas notiek jau 69. reizi pēc kārtas, ar lielisku konkursa programmu 21 filmas apjomā. Šogad uz Zelta palmas zariem pretendē daudzi pasaulē pazīstami kinomeistari - Pedro Almodovars, Džims Džārmušs, brāļi Dardēni, Briljante Mendoza, Šons Penns un daudzi citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu