Viļņā koncertēs «Mercury» balvas ieguvējs Bendžamins Klementains

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Prestižās mūzikas balvas «Mercury» ieguvējs, mūzikas kritiķu jaunākais atklājums, britu dziedātājs Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine) ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs 13. maijā uzstāsies Viļņā, Lietuvā. Klementains ir ne vien dziedātājs, bet arī savu dziesmu autors, kā arī pārvalda dažādu instrumentu spēli, no kuriem vistuvākās mūziķim ir klavieres.

Pats dziedātājs savu mūziku mēdz dēvēt par poētisku popmūziku, jo mūziku sacer spontāni, mirkļa impulsa vadīts. Mūziķis ir ekspresionists, kuram par visu svarīgāks ir patiesums. Klementains tiek raksturots arī ar apzīmējumu basquiat pop vai bas pop, velkot paralēles ar ielu mākslinieka Žana Mišela Baskjā brīvdomību un jaunrades spējām.

Mūziķa dzīve ir apbrīnojams stāsts. Bendžamins uzaudzis strikti reliģiskā ģimenē, pašmācības ceļā apguvis klavierspēli, iedvesmojoties no klasiskās mūzikas un sev par paraugu ņemot Erika Satī (Erik Satie) daiļradi. Vēlāk mūziķis atklāja Ņujorkas avangardistus «Antony and the Johnsons», iedvesmojās no Leonarda Koena (Leonard Cohen) un Džeika Takreja (Jake Thackray). 19 gadu vecumā ģimenes strīda un salauztas sirds dēļ mūziķis aizbēg uz Parīzi. Iztiku pelnot ar gadījuma darbiem, muzicējot uz ielas un bāros, dzīvojot klaidoņa dzīvi un savā brīvajā laikā komponējot, Klementains laika gaitā iegūst milzīgu Parīzes mūzikas sabiedrības atzinību un vēlāk tiek novērtēts arī dzimtajā Anglijā.

Dzīves pieredze ir dzirdama mūziķa 2015. gadā izdotajā 11 skaņdarbu debijas albumā «At Least For Now», par kuru sajūsminās ne vien klausītāji, bet arī žurnālisti un mūzikas kritiķi, albumu saucot par meistardarbu.

Spilgts, valdzinošs, intīms, kaislīgs – Bendžamina mūzikai tiek veltīti emocijām bagāti slavinājumi, bet viņš pats tiek salīdzināts ar mūzikas dižgariem, kā Ninu Simoni (Nina Simone), Neitu Kingu Kolu (Nate King Cole), Edīti Piafu (Edith Piaf) un Skotu Volkeru (Scott Walker). «At Least For Now» pērn atnesa mūziķim prestižo mūzikas balvu Mercury.

Klementaina fanu vidū ir arī pasaules mūzikas zvaigznes kā Pols Makartnijs, Bjorka, «Arctic Monkeys» līderis Aleks Tērners, Toms Odels, slavenības, kā Deivids Behems, un arī modes nama Burberry vadītājs un galvenais dizaineris Kristofers Beilijs.

Ar modes namu Burberry Bendžaminam ir bijusi ļoti laba sadarbība - viņš ir uzstājies modes nama 2014. un 2016. gada vīriešu modes skatēs, un dziesma «I Won't Complain» ir izmantota režisora Stīva Makvīna (filmas «Bads», «Kauns», «12 gadi verdzībā») veidotajā modes nama reklāmā.

Ar vienīgo koncertu Baltijā Bendžamins Klementains uzstāsies piektdien, 13. maijā, plkst. 20 Viļņas koncertzālē «Compensa».

Biļetes nopērkamas: www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/koncertai/benjamin-clementine-185315/

Bendžamina Klementaina koncertu rīko lietuviešu mūzikas aģentūra «8 Days A Week», kas iepriekš noorganizējusi «Rhye», Sohn, Tricky, J.Views, Jaakko Eino Kalevi koncertus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu