Klajā nākuši divi pirmie sērijas "Klausāmgrāmata" diski (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Audio formātā klajā nākušas pazīstamās rakstnieces Māras Cielēnas pasakas "Pulksteņu nakts gaitas", kuras ierunājusi leģendārā aktrise Vera Singajevska, un amerikāņu rakstnieces Džīnas Vebsteres (1876-1916) leģendārais romāns vēstulēs "Garkājtētiņš".

Diska klausītāju mērķauditorija ir gan pirmsskolas un pamatskolas vecuma bērni, gan viņu vecāki, jo Māras Cielēnas pasakas pēc satura ir aizraujošas un arī filosofiskas. Vera Singajevska tikai viņai vienīgajai raksturīgā neaizmirstamā intonācijā diskā ierunājusi septiņas pasakas.

Audio:

2003. gadā Māras Cielēnas krājums "Pasakas" saņēmis augstāko atzinību – Gada balvu literatūrā.

"Kopš bērnu dienām Veras Singajevskas balss man saistās ar laimes izjūtu. Pavisam vienkārši: atskan šķelmīgi mīļa un apbrīnojami vitāla balss – un pieslēdz mani priekam. Kā Mocarta skaņdarbu pirmās taktis. Tikai tagad aptveru, ka šis „pieslēgums”, iespējams, veicinājis manu tieksmi ar saviem darbiem iepriecināt citus. To, ka Vera Singajevska iedzīvinājusi manas pasakas, es uzskatu par dāvanu, negaidītu un, lai cik dīvaini izklausītos, savā ziņā visu mūžu gaidītu. Tagad ir tā, it kā Ziemsvētku vecītis būtu izpildījis senu vēlēšanos, līdz ar to stiprinādams pārliecību, ka viņš ir..." priekā dalās rakstniece Māra Cielēna.

Džīnas Vebsteres (1876-1916) leģendārais romāns vēstulēs

Savukārt aktrise un tulkotāja Aija Uzulēna ierunājusi savulaik progresīvās amerikāņu rakstnieces Džīnas Vebsteres (1876-1916) leģendāro romānu vēstulēs "Garkājtētiņš". Ieraksts ir gandrīz četras ar pusi stundas ilgs, tādēļ tas pieejams mp3 formātā. Romānā aprakstīts kādas bārenes liktenis, par kuras izglītošanu uzņemas atbildību meitenei nepazīstams mecenāts, kurš uzskata, ka bārenei ir rakstnieces dotības. Viņa vienīgais lūgums ir ik mēnesi saņemt galvenās varones rakstītas vēstules par dzīvi koledžā. Ne viens vien atcerēsies Aijas Uzulēnas „Garkājtētiņa” lasījumu Latvijas radio. Šis ir jauns romāna audioieraksts.

"Prieks par to, ka daudzinātais „Garkājtētiņš” atkal dodas pie klausītājiem līdznešanai paredzētā formātā," norāda Aija Uzulēna.

Izdevniecība „Apostrofs” dibināta ar nolūku popularizēt literatūru, to piedāvājot audioformātā.

„Ārvalstīs tā ir plaši izplatīta prakse – klausīties augstvērtīgu literatūru. To iespējams darīt gan mājās un auto, gan sabiedriskajā transportā, sporta klubā un citur. Diemžēl laika lasīšanai cilvēkiem paliek arvien mazāk. Veicot aptauju, secinājām, ka daudzi labprāt klausītos jau pazīstamus sacerējumus un iepazītos ar jauniem literatūras darbiem,” informē izdevniecības „Apostrofs” pārstāve, dzejniece Liāna Langa.

Sērijas "Klausāmgrāmata" sauklis ir: "Lasi ar ausīm!"

Garos pārbraucienos auto vecāki saviem bērniem labprāt piedāvās ierunātas pasakas, stāstus un romānus. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām tā ir papildu iespēja iepazīt literatūru, savukārt mājsaimnieces kopā ar ģimenes locekļiem un bērniem varēs klausīties literatūras darbu lasījumus, veicot mājas soli. „Cilvēki ļoti atsaucīgi uztver ideju „lasīt ar ausīm,” tādēļ vēlos ticēt, ka klausāmgrāmatām Latvijas tirgū ir sava vieta un nākotne,” pauž Liāna Langa.

Divu pirmo sērijas „Klausāmgrāmata” projektu sadarbības partneri ir VKKF, Rīgas centrālā bibliotēka un radio „Naba”. Klausāmgrāmatu dizainu veidojusi māksliniece Ieva Dzintare, skaņu ierakstu režisors ir Olivers Tarvids.

Klausāmgrāmatas būs pieejamas mūzikas ierakstu veikalos, grāmatnīcās un citās tirdzniecības vietās. Mūzikas ierakstu veiklā „Upe” Vaļņu ielā 26 abi diski divās pirmās to tirdzniecības nedēļās būs pieejami par īpašo akcijas cenu – Ls 6.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu