Glastonberijā godinās Deividu Boviju un Prinsu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BERTRAND GUAY / AFP

Šogad Glastonberijas festivālā godinās mūžībā aizgājušos mūziķus Deividu Boviju un Prinsu, paziņojusi pasākuma rīkotāja Emīlija Īvisa. Uz «Pyramid» skatuves būs novietota lieta metāla skulptūra zibens šautras formā, ko iedvesmojis Bovija albuma «Aladdin Sane» vāka attēls. Skulptūra atradīsies uz skatuves, kamēr tur uzstāsies britu grupa «Coldplay», dziedātāja Adele un citi mūziķi.

Uz «Park» skatuves tiks izpildīta amerikāņu komponista Filipa Glāsa 4. simfonija, kas atvasināta no Bovija hita «Heroes».

Īvisa atklāja, ka pasākumā plānots pieminēt arī aprīlī mūžībā aizgājušo amerikāņu dziedātāju Prinsu. Viņa apstiprināja, ka Prinsa uzstāšanās festivālā «trīs gadus bija tuvu tam, lai īstenotos dzīvē».

Īvisa Prinsa nāvi nodēvēja par «milzīgu zaudējumu mūzikai».

Deivids Bovijs
Deivids Bovijs Foto: AP/ScanPix

Janvārī ar vēzi mirušais Bovijs uzstājās Glastonberijas festivālā 2000. gadā. Šogad festivālā tiks demonstrēts Bovija koncerta videoieraksts.

Īvisa vada festivālu kopā ar tēvu Maiklu Īvisu, kurš izveidoja pasākumu 1970. gadā.

Viņa noraidīja baumas, ka festivālu plānots pārcelt uz citu vietu. Taču viņa sacīja, ka 2018. un 2019. gadā iecerēts rīkot atsevišķus festivālus, kuri norisināsies citviet.

«To veidos visa Glastonberijas komanda, taču tā nosaukums nebūs Glastonberijas festivāls,» viņa teica.

Glastonberijas festivāls norisināsies no 23. līdz 26. jūnijam.

Prinss (Prince)
Prinss (Prince) Foto: BERTRAND GUAY / AFP

Glastonberijas festivāla galvenie izpildītāji šogad būs britu dziedātāja Adele, kā arī grupas «Coldplay» un «Muse». Zināms, ka šogad festivālā uzstāsies arī dziedātāja P.Dž.Hārvija, Džefa Lina grupa ELO un vokāliste Džesa Glina.

Festivālu atklās ar britu rokgrupas «James» uzstāšanos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu