Latviešu vijolniece piedalās Eiroradio jauno mūziķu konkursā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Bratislavā norisināsies Eiroradio jauno mūziķu konkursa "Jaunais talants 2011" pusfināls, kurā piedalīsies arī talantīgā Latvijas vijolniece Elīna Bukša.

Konkursa norises tiešraide no plkst. 18 līdz 21 būs dzirdama Latvijas Radio 3 programmā "Klasika", informēja Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Nozīmīgajās muzikālajās sacensībās no 24 spilgtākajiem Eiropas jaunajiem atskaņotājmāksliniekiem pusfināla cīņai izvirzīti septiņi instrumentālisti, kas pārstāv Latviju, Poliju, Čehiju, Ungāriju, Spāniju, Bulgāriju un Slovākiju.

Talantīgā vijolniece Elīna Bukša pēc studijām Jūrmalas vidusskolā pie skolotāja Ojāra Kalniņa pašlaik vijoļspēli turpina apgūt Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Briselē.

Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē Bukšas uzstāšanās kopā ar pianisti Darju Zemeli būs dzirdama aptuveni plkst.19.30, bet kopā ar tiešraides vadītāju Ilgu Augusti "Klasikas" studijā visu vakara cēlienu būs un visu konkursantu priekšnesumus vērtēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesore čelliste Eleonora Testeļeca un vijolnieks Uldis Sprūdžs.

Ja žūriju Bukšas priekšnesums pārliecinās, tad radio klausītājiem būs iespēja dzirdēt viņu arī finālistu vidū tiešraidē pirmdien, kad kopā ar spilgtākajiem konkursantiem muzicēs Slovākijas Radio simfoniskais orķestris Petera Vronska vadībā.

Savukārt svētdien, 4.decembrī, no plkst. 15 Latvijas Radio 3 "Klasika" piedāvās tiešraidi no Latvijas Radio 1. studijas, kur Ludviga van Bēthovena, Kamila SenSānsa un Kārļa Marijas fon Vēbera skaņdarbus trim mūziķiem atskaņos Latvijas Nacionālās simfoniskā orķestra vadošie mūziķi - orķestra grupu koncertmeistari Dita Krenberga, Guntis Kuzma un Diāna Ozoliņa. Šajā koncertā pie jaunā "Steinway" koncertflīģeļa sēdīsies pianiste no Grācas - Ieva Oša.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu