TV3 raidīs 16:9 jeb platekrāna formātā (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot ar jauno, 2011.gadu, TV3 pievienosies televīzijas kanālam TV6, kurš jau no šā gada maija daudzas programmas pārraida platekrāna jeb 16:9 formātā. TV3 jaunajā kvalitātē, 16:9 formātā, pārraidīs Latvijā veidotās pārraides, kā skatītāju iecienīto seriālu UgunsGrēks, uzticamo draugu Bez Tabu, TV3 Ziņas un citas programmas. Skatītāju ērtībai to programmu laikā, kuras būs pieejamas platekrāna kvalitātē, uz ekrāna parādīsies īpaša ziņa par to.

Fināla solis attīstībā

Līdz ar programmu pārraidīšanu jaunajā kvalitātē TV3 veiks fināla soli tehnoloģisko procesu attīstībā, TV3 Ziņu un Bez Tabu digitālo ražošanu un raidīšanu pārceļot uz jaunu studiju Dzelzavas ielā, kur atrodas MTG Baltijas televīzijas raidīšanas centrs. No jaunās studijas programmas tiks pārraidītas, izmantojot jaunu un modernu tehniku, un mainīsies tehniskie pārraidīšanas procesi, kļūstot mūsdienīgāki un modernāki. TV3 Latvia ģenerāldirektore Baiba Zūzena: „Ar šo soli esam pabeiguši pilnīgu pāreju uz ražošanas un raidīšanas digitālajām tehnoloģijām.”

Ko maina jaunais pārraidīšanas formāts?

MTG Baltijas televīzijas raidīšanas centra vadītājs Roberts Melbārdis skaidro, ko šis jaunais, 16:9 platekrāna formāts mainīs: „Skatītāji, kuri ir digitālās televīzijas (Viasat, IZZI, Baltcom vai Lattelecom) klienti un kuriem pieejams platekrāna televizors, varēs pilnvērtīgi baudīt tā priekšrocības – attēls bez kropļojumiem (attēla izstiepšana, saspiešana vai palielināšana) būs redzams pa visu lielo ekrānu.”

Tehniskā palīdzība

Ja mājās pieejams platekrāna televizors, noderēs praktiskais padoms, kā izmantot 16:9 priekšrocības - savā dekoderā izvēlnē TV uzstādījumi izvēlieties TV formāts 16:9. Ja rodas papildu jautājumi, sazinieties ar savas digitālās televīzijas operatoru.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu