Metallica, Run DMC un The Stooges uz Slavas zāli (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu smagā roka grupa "Metallica", kā arī pankmūzikas krusttēvi "The Stooges" un vieni no repa pionieriem "Run DMC" ir to mākslinieku skaitā, kas izvirzīti uzņemšanai ASV Rokenrola Slavas zālē, pirmdien paziņoja zāles pārstāvji.

Uz piecām vietām Slavas zālē vēl pretendē tādi mūziķi kā Džefs Beks, "War", Vanda Džeksone, "Little Anthony And The Imperials", soulmūziķis Bobijs Vomeks un "Chic", kas bija nominēts arī pagājušajā gadā.

Pieci no šiem pretendentiem nākamgad Rokenrola Slavas zālē pievienosies tādām leģendām kā "Led Zeppelin", Džeimss Brauns, Elviss Preslijs un "Blondie".

Mākslinieki tiks godāti zāles 24.gadskārtējā Uzņemšanas ceremonijā, kas nākamā gada 4.aprīlī notiks Klīvlendas koncertzālē "Public Hall". Pirmo reizi rokmūzikas cienītājiem būs iespēja uz pasākumu iegādāties biļetes. Agrāk to varēja apmeklēt tikai lūgti viesi.

Pretendentus uz šo godu izvirza 500 mūziķu, mūzikas industrijas pārstāvju un žurnālistu žūrija.

Ohaio štata Klīvlendas pilsētā esošajā ASV Rokenrola slavas zālē un muzejā var tikt uzņemti mūziķi par izciliem sasniegumiem 25 gadus pēc to pirmā albuma iznākšanas. Pirmie mūziķi Slavas zālē tika uzņemti 1986.gadā, un kopš tā laika ceremonijas notiek katru gadu.

Pagājušajā gadā Slavas zālē tika uzņemta popdīva Madonna, kanādiešu dziesminieks Leonards Koens, rokmūziķis Džons Melenkemps, britu popgrupa "The Dave Clark Five" un instrumentālās mūzikas grupa "The Ventures".

Tikmēr līdzekļu trūkuma dēļ nesen pieņemts lēmums pārtraukt gadskārtējo uzņemšanas ceremoniju Lielbritānijas Mūzikas slavas zālē, kurā par saviem nopelniem kopš 2004. gada arī tika uzņemti leģendāri mūziķi un mūzikas industrijas pārstāvji. Pagājušajā gadā neviens zālē netika uzņemts, un britu laikraksts "The Sun" vēsta, ka "Channel Four" tagad nolēmis pasākumu likvidēt pavisam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu