Šnurovs un grupa «Ļeņingrad» Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

6. maijā «Arēnā Rīga» koncertu sniegs huligāniskie Krievijas pankroka un ska mūzikas izpildītāji «Ļeņingrad». Klipa «Экспонат» (vairāk nekā 65 miljonu skatījumu) satriecošā panākumu viļņa iespaidā grupas koncerts Rīgā solās būt neaizmirstams.

Pats grupas līderis Sergejs Šnurovs vienā no mēģinājumiem grupai pavēstīja, ka tuvākajos divos gados var neko citu nedarīt, kā tikai spēlēt «Eksponātu». Tas, protams, ir joks. Ar savu triumfālo uznācienu bēdīgi slavenajās ar nagu laku nokrāsotajā «naglenēs» «Ļeņingrad» kārtējo reizi ir pierādījusi, ka grupa nesēž uz vecu hitu lauriem.

Ieplānotie koncerti pavasarī – tā ir pilnīgi jauna grupa «Ļeņingrad», vienmēr jauna, huligāniska un eksperimentējoša.

Pat pats Šnurovs neparedzēja šādu rezonansi. Neko principā jaunu un revolucionāru ne pašā dziesmā, ne arī Pēterburgas režisores Annas Parmas veidotajā klipā viņš nesaskata.

«Šajā dzīvē nekas nemainās kopš Jēzus Kristus dzimšanas. Visas tēmas, kuras tiek skartas, nebaidīšos teikt, ir mūžīgas. Un, lūk, ja tu ar netīru pirkstu un nenogrieztiem nagiem mēģini iebakstīt un trāpi šajā mūžībā, tad, lūk, tas arī ir šis apmierinājums,» tā saka grupas līderis.

Viens no dziesmas un klipa panākumu iemesliem pēc dziedātāja un lietišķā filozofa Šnurova domām ir tas, ka «Eksponāts» ir kļuvis par tiešām sarežģītās un neapšaubāmi interesantās «sievišķās pasaules» atspulgu, pakāpeniski izspiežot un aizstājot vīrieša pasauli.

«Gudrs ir tas, kurš māk pasmieties par sevi,» šis teiciens patiešām varētu būs grupas «Ļeņingrad» devīze. Pašironija un jebkādas zvaigžņu slimības noliegšana ir tas, kas padara Sergeju Šnurovu pieejamu jebkuram.

Biļetes uz grupas «Ленинград» koncertu Rīgā cenu amplitūdā no 28 līdz 50 eiro var iegādāties visās teātru kasēs un internetā.

www.bilesuserviss.lv

Grupa «Ļeņingrad» dibināta 1997.gada sākumā, četras dienas pirms sava pirmā koncerta. Grupas dibinātājs un līderis ir Sergejs Šnurovs, kurš ir gan grupas izpildīto dziesmu mūzikas, gan tekstu autors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu