Izjuks grupa Simply Red (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc 25 gadu pastāvēšanas darbību beigs grupa Simply Red, paziņojis tās līderis Miks Haknels.

Šogad iznākušais albums "Stay" būs pēdējais grupas studijas ieraksts, bet 2009. gadā ieplānotā koncertu sērija kļūs par grupas pēdējo turneju.

"Tad Simply Red pienāks beigas. Uzskatu, ka 25 gadi ir pietiekami ilgs laiks," izteicies Haknels.

Nākotnē Haknels gatavojas pievērsties solokarjerai.

Grupas pirmsākumi meklējami 1984. gadā. Tās vizītkarte ir rudā dziedātāja Mika Haknela neparastā balss. Grupas debijas albums “Picture Book” ieguva platīna diska statusu, un Simply Red 1986. gadā kļuva par vieniem no tā gada veiksmīgākajiem mūzikas māksliniekiem. Tam sekoja albumi “Men and Women”, kā arī “A New Flame” ar pazīstamo hitu “If You Don’t Now Me By Now”. Ierakstot ceturto albumu “Stars”, grupas sastāvā notika izmaiņas, taču tik un tā dziesma “Something Got Me Started” kļūst par hitu un albums par 1991. gadā Lielbritānijas visvairāk pārdoto albumu. Piedzīvojot kārtējo sastāva maiņu, 1995. gadā grupa izdod albumu “Life”, kam seko albumi “Blue”, “Love and the Russian Winter” un “Home”.

Grupas kontā ir vairāk nekā 50 miljoni pārdotu albumu visā pasaulē

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu