Sācies "morāli nepieņemamo" filmu festivāls

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā Londonas Leičestrsvērā ar Deivida Kronenberga jaunās filmas "Eastern Promises" Lielbritānijas pirmizrādi sācies "Times BFI" 51. Londonas kinofestivāls, ziņo "Contactmusic".

Kinodarbs, kas pirms mēneša ieguva Toronto kinofestivāla galveno balvu, stāsta par noslēpumaino un nežēlīgo Nikolaju, kas ir saistīts ar krievu mafiju Londonā. Tā ir pirmā Kronenberga filma, kuru viņš pilnībā filmējis ārpus Kanādas.

Tās scenāriju sarakstījis Stīvens Naits un galveno lomu atveido aktieris Vigo Mortensens, kas tēloja galveno lomu arī Kronenberga filmā "History of Violence" ("Vardarbības pēctecība"). Vēl tajā piedalās tādi aktieri kā Naomi Vatsa, Vinsents Kasels un Armīns Millers-Štāls.

Nākamnedēļ festivālā savu pasaules pirmizrādi piedzīvos arī Roberta Redforda filma "Lions for Lambs", kas tiks rādīta arī ceturtdien startējošā Romas kinofestivālā, savukārt nākamajā nedēļas nogalē tiks demonstrēta Taivānas režisora Anga Lī filma "Caution" - Venēcijas kinofestivāla galvenās balvas "Zelta lauvas" skandalozā ieguvēja.

Turpmāko divu nedēļu laikā skatītājiem būs iespējas noskatīties vēl vairākas filmas, kuras kritiķi uzskata par potenciālām "Oskara" balvas pretendentēm, to skaitā "I''m Not There", "Sicko" un "Things We Lost In The Fire".

Savukārt Londonas "Barbican" mākslas centrā, sākot ar ceturtdienu, notiks skandalozu filmu pasākums "Seduced - Sex and Censorship In The Cinema" ("Pavedinātie - Sekss un cenzūra kino"), kurā tiks demonstrētas necenzētās versijas dažādu laiku filmām, ko Britu kinofilmu klasifikācijas padome ("The British Board of Film Classification" (BBFC)) aizliegusi, izbrāķējusi vai "izgraizījusi".

Festivāla sešās dienās tiks rādītas tādas "morāli nepieņemamas" filmas kā 1962.gadā tapusī Stenlija Kubrika filma "Lolita" un franču filma ar Žerāru Depardjē "La Derniere femme" ("Pēdējā sieviete"), kuru britu cenzori savulaik aizliedza rādīt Lielbritānijā, kā arī Bernardo Bertoluči filma "Ultimo tango a Parigi" ("Pēdējais tango Parīzē") ar Marlonu Brando galvenajā lomā.

To atklās filmas pasākums ar franču režisores Katrīnas Breijā piedalīšanos, un pēc tam tiks rādīta viņas skandalozā 1998.gada filma "Romance".

Vēl programmas gaitā demonstrēs pašu pirmo britu cenzoru aizliegto filmu - 1915.gadā tapušo režisora Frenka Pauela filmu "A Fool There Was" ("Reiz dzīvoja kāds muļķis"), kā arī filmu "Red-Headed Woman" ("Rudmate" jeb "Sarkanmatainā sieviete"), kas par zvaigzni padarīja pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu Holivudas ekrāna dīvu Džīnu Hārlovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu