Lapčenoks: Grinberga aiziešana mūžībā ir liels zaudējums estrādei

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ojāra Grinberga aiziešana mūžībā ir liels zaudējums Latvijas estrādei, teica Grinberga bijušais kolēģis, dziedātājs Viktors Lapčenoks. «Šausmīgi žēl, ļoti žēl. Viņš bija viens no latviešu estrādes aizsācējiem. Viņš bija viens no tiem, kas nesa tautā tās kolosālās Raimonda Paula dziesmas,» stāstīja Lapčenoks.

Dziedātājs atzina, ka sēru vēsts viņu šokējusi. «Man tas bija diezgan liels šoks. Es biju tādā stāvoklī, ka man pirmo reizi nebija ko teikt. Ojārs bija viens no maniem pirmajiem darba kolēģiem, kad 70.gadā sāku dziedāt «REO» [Rīgas estrādes orķestrī],» uzsvēra Lapčenoks. Viņš stāstīja, ka Paula veidotajā «REO» dziedājis vien divus gadus, tomēr šis laiks viņam dziļi palicis atmiņā.

«Kad es atnācu uz «REO», es biju nulle. Pirmo reizi uz skatuves es nezināju, kur kāju nolikt, kā roku pacelt. Neteiksim, ka es briesmīgi centos atdarināt Ojāru, bet, kad sāku dziedāt programmās un koncertos, es vienmēr aiz skatuves skatījos, kā Ojārs un Margarita [Vilcāne] to dara. Šo to esmu mācījies no Ojāra,» stāstīja Lapčenoks.

Arī pēc aiziešanas no ansambļa Lapčenoks sekojis līdzi Grinberga gaitām. Īpaši viņam paticis Grinberga darbs ansamblī «Tip Top», kur Grinbergs sevi parādījis ne tikai kā dziedātājs, bet arī kā aktieris. Lapčenoks novērtējis arī Grinberga prasmi nodalīt skatuves un privāto dzīvi. Tāpat Lapčenoks atzīmēja arī profesionalitāti, ar kādu Grinbergs uzstājies visu dzīvi. «Ja viņš izgāja uz skatuves, tad viņš to darīja tā, kā tas ir jādara – tā, kā viņš to darīja jaunībā, tā tas bija arī pēdējos koncertos, kur arī bijām kopā. Par spīti tam, ka viņam, iespējams, bija grūti dziedāt. Man tas ļoti imponēja,» uzsvēra Lapčenoks.

Jau vēstīts, ka piektdien mūžībā aizgāja dziedātājs Ojārs Grinbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu