Stings atzīts par pasaules sliktāko dziesmu tekstu autoru (40)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais angļu skolotājs Gordons Samners, kurš pēc tam kļuva par rokzvaigzni Stingu, amerikāņu mūzikas žurnāla "Blender" izveidotajā sarakstā atzīts par sliktāko dziesmu tekstu autoru pasaulē.

Stings šo vietu ieņēmis tādu vārdu rindu dēļ, kas pauž "milzīgu pompozitāti un līdz riebumam pārmērīgu garīgumu," teikts žurnālā.

Aptauja publicēta žurnāla novembra numurā, kas parādīsies veikalos nākamnedēļ. Otro vietu ieņēmis pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu rokgrupas "Rush" bundzinieks Nīls Pērts, trešo - amerikāņu deviņdesmito gadu rokgrupas "Creed" līderis Skots Staps, ceturto - britpopa leģendas "Oasis" ģitārists Noels Galahers, bet piekto - vieglās rokmūzikas pārstāvis Dens Fogelbergs.

"Blender" pārmet Stingam tādus "grēkus" kā bārstīšanos ar slavenību vārdiem, lai atstātu iespaidu uz klausītājiem, piemēram krievu rakstnieka Vladimira Nabokova pieminēšana dziesmā "Don''t Stand So Close to Me", automašīnas "Volvo" bufera uzlīmes "If You Love Someone Set Them Free" ("Ja tu viņus mīli, tad atbrīvo") citēšanu, kā arī Šekspīra, svētā Augustīna un Čosera darbu izmantošanu.

Savukārt kanādiešu rokmūziķa Pērta dziesmu tekstus žurnāls raksturojis kā "pilnīgi šausmīgus fantāzijas un zinātnes gobelēnus", bet par Galaheru izteicies, ka viņš "šķiet, nespēj izsekot metaforai pat vienas rindiņas garumā, kur nu vēl visā pantā."

Vēl sarakstā iekļuvuši tādi mūziķi kā leģendārās rokgrupas "Led Zeppelin" dziedātājs Roberts Plānts (23.vieta), kurš "dabūjis pa ādu" par tolkīniskajiem apcerējumiem par Gollumu un Mordoru dziesmā "Rummble On".

Trīsdesmit pirmajā vietā esošā amerikāņu dziedātāja Kārlija Saimona izsmieta par to, ka pamanījusies dziesmas "You''re So Vain" tekstā kā atskaņas izmantot vārdus "yacht" ("jahta"), "apricot" ("dzeltenoranža krāsa", "aprikozu krāsa") un "gavotte" ("gavote" deja).

Saraktā iekļuvis arī leģendārais bītls Pols Makartnijs, daļēji arī sava sociāli apzinīgā dueta ar Stīviju Vonderu "Ebony and Ivory" dēļ, kurš jau raidsabiedrības BBC aptaujā tika atzīts par visu laiku sliktāko duetu, pēc kā Makartnijam sameties kauns un viņš esot teicis, ka šo dziesmu vairs nekad nespēlēšot koncertos.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu