Prezidents izteicis visdziļāko līdzjūtību Grinberga ģimenei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis izteicis visdziļāko līdzjūtību izcilā latviešu estrādes dziedātāja, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliera Ojāra Grinberga ģimenei un talanta cienītājiem, viņu mūžībā aizvadot, informēja prezidenta Preses dienestā.

«Mūsu atmiņās vienmēr paliks Grinberga ieguldījums latviešu estrādes mākslā, viņa neatkārtojamais balss tembrs un izpildītās leģendārās dziesmas,» izteicies prezidents.

Jau ziņots, ka šorīt 73 gadu vecumā mūžībā aizgājis latviešu estrādes dziedātājs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Ojārs Grinbergs.

Arhīvs liecina, ka Grinbergs dzimis 1942.gada 19.novembrī un, ieguvis vidējo tehnisko izglītību, sācis strādāt rūpnīcā «Stars» par virpotāju. Savas mūziķa gaitas viņš sācis, darbojoties pašdarbības ansamblī, un dziedājis restorānā «Tallina».

1963.gadā viņš kopā ar Jāni Zirni izveidoja ansambli «Zvaigznīte», tajā pavadīja arī dienestu armijā, 1966.gadā uzvarot «Liepājas dzintarā». Savukārt kopā ar Raimondu Paulu Grinbergs strādājis Rīgas estrādes orķestrī.

No 1973.gada Grinbergs sācis dziedāt filharmonijas ansamblī duetā ar Margaritu Vilcāni, dziedājis Ulda Stabulnieka dziesmas. Viņa izpildītās dziesmas divas reizes uzvarējušas «Mikrofona» dziesmu aptaujā: «Dziesma nenosalst» 1969.gadā un «Teic, kur zeme tā» (kopā ar Noru Bumbieri, Margaritu Vilcāni un Viktoru Lapčenoku) 1971.gadā.

2007.gadā mūziķis saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikā.

2013.gadā Grinbergs kļuvis par Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiras kavalieri.

No 1995.gada viņš strādājis privātā mūzikas skolā Alūksnes pusē, tajā pašā gadā kļuvis par Rezakas Mūzikas ģimnāzijas direktoru.

1995.gadā Grinbergs ievēlēts par 6. Saeimas deputātu un tajā darbojies kā Pieprasījumu komisijas loceklis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu