Miks Džegers izdod pirmo solodziesmu izlasi (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu rokmūzikas veterānu "The Rolling Stones" leģendārais dziedātājs Miks Džegers gatavojas laist klajā savu labāko solodziesmu izlasi, kā arī pabeidzis darbu pie pirmā Rietumu mūziķu Dārfūras krīzei veltītā projekta, kuru viņš finansēja.

Disks "The Very Best of Mick Jagger" ar 17 skaņdarbiem ir pirmais viņa labāko solo hitu apkopojums. Tajā iekļauti skaņdarbi, kas tapuši vairāk nekā 30 gadu periodā, sākot ar dziesmu "Memo From Turner" no 1970.gada filmas "Performance" un beidzot ar 2004.gadā ierakstīto "Old Habits Die Hard", kas skan filmā "Alfie" ("Alfijs").

Izlasē iekļauti arī trīs agrāk neizlaisti singli - "Charmed Life", kurā kopā ar Džegeru dzied viņa meita Kerisa, "Too Many Cooks (Spoil The Soup)", kuru 1973.gadā producēja Džons Lenons no "The Beatles" un ierakstīja pats Džegers, kā arī "Checkin'' Up On My Baby", kas ierakstīta kopā ar Losandželosas blūza grupu "The Red Devils".

Intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" Džegers atzina, ka grūtākais bijis dziesmu izvēle un ka viņam bieži nācies dzirdēt dažādu cilvēku sūdzības par kādu dziesmu, ko viņš nav varējis iekļaut šajā albumā. Tomēr mūziķis uzskata, ka atlases process viņam devis iespēju pakavēties atmiņās par savas garās muzikālās karjeras dažādajiem posmiem.

"Tas man atsauc atmiņā dažādus laikus un dažādus cilvēkus, kas šīs dziesmas iedvesmojuši, kas tajās spēlē. Ierakstā labi var dzirdēt, no kura perioda ir katrs skaņdarbs," sacīja Džegers.

Jautāts par to, kurš garās karjeras posms viņam ir vismīļākais, Džegers atzina, ka tas ir karjeras sākums un jaunība.

"Jaunībā ļoti ātri īsā laika posmā notiek tik daudz lietu. Kad atskatos uz pagātni, mani vienmēr aizrauj jaunības gadi, atceroties, ko mēs centāmies sasniegt, un visas tās lietas, ko mēs centāmies izdarīt," viņš skaidroja.

Runājot par mūsdienu rokmūziku, dziedātājs teica, ka viņu nesatrauc, ka daudzas mūsdienu grupas tiek ražotas kā uz konveijera, jo tā tas notiek jau sen, taču vienmēr bijuši arī tādi mūziķi, kas ir savdabīgāki un eklektiskāki.

Tomēr Džegeru satrauc paša uzstāšanās kvalitāte. Viņš vienmēr bijis ļoti enerģisks gan dzīvē, gan uz skatuves. Tieši pateicoties arī enerģiskajam šovam koncertos, "The Rolling Stones" ieguva pasaules slavu. Tādēļ mūziķis cenšas nekoncertēt, kad nejūtas pārliecināts par saviem enerģijas krājumiem.

Šobrīd Džegers savu enerģiju velta projektam, kas veltīts Dārfūras reģiona krīzei Sudānā. Viņš finansējis britu hiphopa dueta "Mattafix" singla "Living Darfur" videoklipu, kas ir pirmais Dārfūras bēgļu nometnēs uzņemtais mūzikas video. Klipā, kas Džegeram izmaksājis 25 000 sterliņu mārciņu (25 000 latu), piedalās tādas kino un mūzikas zvaigznes kā Mets Deimons, arhibīskaps Desmonds Tutu, Skārleta Johansone, Elle Makfersone un "The Black Eyed Peas".

Stāstot par motivāciju iesaistīties šajā projektā, dziedātājs atzina, ka, redzot traģēdijas apmērus, pārņem bezpalīdzības sajūta, taču viņš apņēmies darīt kaut vai to nedaudzo, kas ir viņa kā slavenības spēkos, un tas ir - neļaut aizmirst un visu laiku atgādināt politiķiem un ikvienam cilvēkam par Dārfūrā notiekošo.

"Ar laiku politiķiem apnīk sekot līdzi notikumiem, viņiem ir citi steidzamāki darbi, viņiem jārūpējas par to, lai tiktu atkal ievēlēti, tāpēc mums šī lieta jāatgādina, jātur tā visu laiku priekšplānā," viņš uzsvēra.

"Living Darfur" singls iznāca 16.septembrī, savukārt Mika Džegera solodziesmu izlase Lielbritānijā iznāks 1.oktobrī, bet ASV veikalos parādīsies 2.oktobrī.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu