Enija Lenoksa kļuvusi par "Miera sievieti"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien Nobela prēmijas laureātu samitā Berlīnē skotu dziedātāja Enija Lenoksa (Annie Lennox) apbalvota ar "Miera sievietes" balvu par cīņu pret HIV/AIDS.

1980.gadu grupas Eurythmics zvaigzne Lenoksa izvēlēta, pateicoties viņas pūliņiem pievērst sabiedrības uzmanību slimības izplatībai sieviešu un bērnu vidū, īpaši Dienvidāfrikā.

"Es vēlos izteikt savu pateicību un dziļo pazemību," sacīja Lenoksa. "Es izsaku savu cieņu visām sievietēm, kas strādā visā pasaulē, lai samazinātu šīs pandēmijas sekas. Šī ir viņu balva, viņas to patiešām pelnījušas."

Lenoksas labdarības kampaņa "SING" cīņai ar HIV/AIDS savākusi divus miljonus ASV dolāru (962 000 latu) un sadarbībā ar organizāciju "Treatment Action Campaign" palīdzējusi nodrošināt Dienvidāfrikas Republikas iedzīvotājiem medicīnisko aprūpi, analīzes, preventīvās programmas un apmācības. Kā atklājusi dziedātāja, uz šo soli viņu pamudinājuši bijušā Dienvidāfrikas Republikas prezidenta Nelsona Mandelas vārdi, ka Āfrikā HIV pandēmija ir genocīds.

Lenoksai pasniedza arī Berlīnes mūra gabaliņu. "Tas izskatās nekaitīgs, jo ir nokrāsots, taču ilgu laiku tā bija daļa no baiļu sienas," sacīja Berlīnes mērs Klauss Vovereits.

Divas dienas ilgušajā Nobela prēmijas laureātu samitā piedalījās arī bijušais PSRS prezidents Mihails Gorbačovs un Polijas bijušais prezidents un arodbiedrības "Solidaritāte" līderis Lehs Valensa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu