Spēlfilma "Vienīgā fotogrāfija" visā Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svinot Lāčplēša dienu un Latvijas 91.gadadienu, no 11.novembra līdz 18.novembrim daudzviet Latvijā tiks demonstrēta Latvijas 90 gadu jubilejai veltītā spēlfilma "Vienīgā fotogrāfija", informēja filmas producente Baiba Urbāne.

Filma "Vienīgā fotogrāfija" ir veidota, balstoties uz vēsturiskiem faktiem un liecībām par maz zināmiem vai pat nezināmiem Latvijas vēstures notikumiem 1918.gada novembrī, par to, kā tapa fotogrāfa Viļa Rīdzenieka unikālā fotogrāfija par Latvijas proklamēšanu.

Galvenās lomas filmā atveido aktieri Juris Žagars, Juris Kalniņš un Andris Keišs. Vēsturiskās lomās iejutušies daudzi labākie Latvijas teātru aktieri - Sandra Zvīgule, Jānis Paukštello, Andris Bulis un Ģirts Liuziniks, Guna Zariņa, Rihards Lepers u.c.

Filmu "Vienīgā fotogrāfija" varēs noskatīties daudzos kultūras namos visā Latvijā - Aknīstē, Aizkrauklē, Alojā, Aizputē, Baložos, Birzgalē, Iecavā, Jaunjelgavā, Jumpravā, Kandavā, Krimuldā, Koknesē, Lielvārdē, Pļaviņās, Vietalvā, Ogresgalā, Naukšēnos, Rūjienā, Salaspilī, Skrīveros, Zilākalnā, Raunā, Strenčos, Saulkrastos, Stopiņos, Ventspilī, Inčukalnā, Viļķenē, Vānē, Svitenē, Jērcēnos, Trapenē un Jūrmalā.

Rīgā filma "Vienīgā fotogrāfija" tiks demonstrēta kinoteātrī "Rīga".

Pagājušajā gadā Latvijas 90.gadu jubilejas laikā filma tika demonstrēta Latvijas lielākajās pilsētās, rajonu centros, pagastos, iegūstot lielu skatītāju atsaucību.

Pēc Nacionālā kino centra datiem, desmit skatītāko Latvijas filmu sarakstā 2008.gadā "Vienīgā fotogrāfija" ierindojas piektajā vietā. Maksas un bezmaksas kino seansos "Vienīgo fotogrāfiju" divu nedēļu laikā noskatījās vairāk nekā 5000 skatītāju. Pagājušā gada gada 18.novembrī spēlfilma tika demonstrēta Saeimas svinīgajā sēdē Nacionālajā teātrī - vietā, kur pirms 90 gadiem tika proklamēta Latvijas valsts un kur tika uzņemta "Vienīgās fotogrāfijas" svarīgākā epizode.

"Vienīgā fotogrāfija" ir Latvijas nozīmīgākā vēsturiskā notikuma mākslinieciski adekvāts atainojums. Filmā parādītie notikumi arī tagad ir aktuāli un daudzviet sasaucas ar šodienas situāciju, uzskata filmas režisore Brigita Eglīte.

Spēlfimas "Vienīgā fotogrāfija" galvenais operators ir Valdis Eglītis, mākslinieki - Mārtiņš Kalseris un Neils Matīss, kostīmu māksliniece - Sandra Sila, komponists - Niks Matvejevs.

Filmas "Vienīgā fotogrāfija" seansi Latvijā:

Rīga (Kinoteātrī "Rīga") 15., 16., 17., 19., 20., 21. novembrī plkst.15.00 18. novembrī plkst. 15.00 un 19.00

Rēzekne (Rēzeknes kultūras centrā) 15. novembrī, plkst. 16.00

Cēsis (Cēsu kultūras centrā) 16. novembrī, plkst. 14.00

Dobele (Dobeles kultūras namā) 17. novembrī, plkst. 19.00

Liepāja (Kinoteātrī "Balle") 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20. novembrī

Preiļi (Preiļu kultūras centrā) 17. novembrī, plkst. 18.00

Talsi (Kinoteātrī "Auseklis") 18. novembrī, plkst. 14.00

Valmiera (Kinoteātrī "Gaisma") 17. un 18. novembrī plkst.13.00

Ķekava (Ķekavas kultūras namā) 21. novembrī plkst. 19.00

Viesīte (Viesītes kultūras pilī) 19. - 21. novembrim

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu