Televīzijas kanāla "MTV Latvija" reitingi (32)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauniešu televīzijas izklaides kanāls "MTV Latvija" pārtraucis sadarbību ar "TNS Latvia" un atsakās no "TV Metru" auditorijas pētījumu metodes, jo uzskata to par neobjektīvu.

Jansone norādīja, ka saskaņā ar TNS pētījumu datiem MTV reitingi ir ļoti zemi un praktiski nemainīgi, to var skaidrot ar nelielo MTV mērķa auditorijas respondentu skaitu "TNS Latvia" "TV Metru" mērījumu izlases kopumā.

Vecuma grupā no 15 līdz 24 gadiem, kas ir MTV auditorijas kodols, "TV Metru" mērījumos piedalās 56 respondenti, kas ir ļoti neliels skaits, ņemot vērā, ka potenciāli "MTV Latvija" var redzēt nedaudz vairāk nekā 300 000 mājsaimniecībās un sabiedriskās vietās visā Latvijā kabeļoperatoru tīklos, digitālajā televīzijā un arī "Viasat". platformā.

"Zemie reitingu dati rada sajūtu, ka MTV Latvijā neviens neskatās, taču alternatīvi pētījumi pierāda pretējo. Piemēram, saskaņā ar TNS datiem, pagājušā gada "MTV Europe Music Awards", kur pirmo gadu piedalījās arī grupa "Prāta vētra", Latvijā neskatījās neviens, taču Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja liecināja, ka 12% no aptaujātajiem respondentiem ir skatījušies apbalvošanas ceremoniju," norāda "MTV Latvija" direktore Liliāna Ozoliņa.

Arī mārketinga pētījumu aģentūras "Factum" nesen veiktajā aptaujā skatītāji atzinuši, ka MTV ir otrs labākais televīzijas kanāls Latvijā, informēja Ozoliņā, norādot, ka šie rezultāti liek domāt par alternatīvām pētījumu metodēm, kas precīzāk spētu noteikt mūsu auditorijas TV skatīšanās paradumus.

"Omnicom Media Group" mediju direktors Kāris Zembergs atzīst, ka atsevišķās mērķauditorijās TNS TV mērījumu respondentu skaits ir nepietiekams vai pat kritisks, lai datus sauktu par pilnīgi reprezentatīviem.

"Lielākie cietēji ir klienti, kuri definējuši šauru mērķa grupu, un nišas kanāli, kā piemēram, MTV, TV6. Šī problēma nākotnē kļūs aizvien aktuālāka, jo nišas kanālu skaits pieaugs. Situācija nav normāla, ja kādā no mērķa grupām reitingus nosaka tik neliels respondentu skaits, ka atliek pāris no tiem doties atvaļinājumā ārpus Latvijas, lai reitingi nopietni nosvārstītos. Nepietiekamā respondentu skaita problēma attīsta un veicina pieprasījumu pēc alternatīviem kvantitatīvajiem pētījumiem, kā piemēram, "OMD Snapshots". Līdzās attīstās arī kvalitatīvo pētījumu joma, kas MTV varētu palīdzēt labāk izprast savas auditorijas TV skatīšanās ieradumus," atzina Zembergs.

Mediju aģentūras "MPG Baltic" vadītājs Kaspars Ulsts norāda, ka MTV ir nišas kanāls ar skaidri definētu mērķa auditoriju. "TV Metru" nelielās izlases dēļ MTV katras dienas reitingu nosaka pāris jauniešu skatīšanās ieradumi. "Šādā situācijā tiešām ir nepieciešams izmantot citas pētījumu metodes, kas ļauj mērīt gan ārpus mājas skatīšanos, gan paaugstināt izlasi konkrētajās mērķa grupās. Mēs esam realizējuši jau vairākas veiksmīgas kampaņas sadarbībā ar MTV, un ar citām metodēm veiktie pētījumi tiešām rāda ievērojami augstāku kampaņas atdevi un reklāmas pamanāmību," skaidroja Ulsts.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu