No Doubt iesūdz «Guitar Hero» ražotājus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu rokgrupa «No Doubt» iesūdzējusi Losandželosas tiesā video spēles «Guitar Hero» ražotājus par līguma laušanu.

Grupa bija piekritusi sava tēla izmantošanai spēles «Guitar Hero» paplašinājumā «Band Hero», taču tā iebilst pret to, ka spēlētājiem ir iespēja likt dziedātājai Gvenai Stefani izpildīt citu mūziķu dziesmas. Kā žurnālam «Rolling Stone» norādīja grupas menedžeris Džims Gerino, mūziķi jutās pazemoti, uzzinot, ka to līdzinieki spēlē izpilda citu mākslinieku dziesmas. Tāpat grupa nav apmierināta, ka spēlē katrs dalībnieks var tikt nošķirts no pārējās grupas un «piespiests» izpildīt viņa dzimumam neatbilstošas dziesmas. Kā norādīja grupas menedžeris, kad mūziķi vērsās pie kompānijas ar saviem iebildumiem, kompānija atteikusies kaut ko mainīt.

Tomēr video spēļu kompānija «Activision» paziņojusi, ka tā rīkojusies saskaņā ar tai piešķirtajām tiesībām un ar cieņu pret grupas tēla izmantošanu.

«No Doubt» pieprasa kompensāciju par radītajiem zaudējumiem, kā arī tiesas pavēli, kas neļautu uzņēmumam izplatīt spēli. Tāpat mūziķi vēlas, lai tiktu atsauktas visas pārdotās kopijas.

Kā ziņots iepriekš, septembrī līdzīgus iebildumus cēla grupas «Nirvana» bijušie dalībnieki Krists Novoseličs un Deivs Grols, sakot, ka jūtas «samulsināti un ļoti vīlušies» par to, ka grupas «Nirvana» bijušais solists kompānijas «Activision» spēlē var izpildīt citu mūziķu dziesmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu