Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (8.d.) (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Turpinām ielūkoties nesen izdotos mūzikas albumos, kuros, ja labi meklē, iespējams atrast vismaz vienu brīnišķīgu skaņdarbu.

"Orb" lietotāji šīs atlasītās dziesmas var klausīties mapītē "labs stafs".

1. The Music "Strength In Numbers"

Pirms sešiem gadiem četri jauni puiši no Līdsas, kas aizrāvušies ar 60. gadu beigu un 70. gadu mūziku, izdeva jaudīgu debijas plati "The Music". Toreiz Led Zeppelin estētika tika iepakota 90. gadu mērcē – The Verve, The Charlatans, Primal Scream u.c. britu grupu ietekmē, par katru cenu līgumu ar grupu centās parakstīt pats Tonijs Vilsons. Divus gadus vēlāk seko "sarežģītais otrais albums" - "Welcome to the North", pēc kura grupas solists Roberts Hārvijs (Robert Harvey) lēnām sāk grimt alkohola, narkotiku purvā, protams, piezogas depresija un dažādas citas nelāgas domas... Tikai šogad grupa atgriežas ar jaunu studijas ierakstu, ko producējis Flood (Depeche Mode, The Killers) un Pols Hartnols (Paul Hartnoll) no "Orbital". Diemžēl kopumā plate ir pārāk vienmuļa un monotona, taču uz pārējo dziesmu fona kā lielisks "The Music" paraugs izceļas titulskaņdarbs un pirmais singls "Strength In Numbers". Īpaši jaudīgas ir pēdējās 35 dziesmas sekundes, kad iestājas otra basa līnija.

Video: The Music "Strength In Numbers"


2. Ra Ra Riot "Too Too Too Fast"

Kaut arī šī Ņujorkas apvienība kā pirmo singlu izdevusi "Dying is Fine", manās ausīs iekrita tieši vitālais un "reizorlaitīgais" (no "Razorlight") "Too Too Too Fast". Runājot par Ra Ra Riot diemžēl jāmin arī kāds traģisks notikums, proti, pagājušogad pēc kāda koncerta bez vēsts pazuda grupas bundzinieks Džons Paiks (John Ryan Pike), vēlāk viņa līķis atrasts izskalots okeāna krastā. Grupa vēlāk paziņoja, ka turpinās muzicēt. "The Rhumb Line" ir grupas debijas plate, ko 19. augustā izdos "Barsuk Records". "Too Too Too Fast" galvenais āķis ir stīgu meitenes Aleksandras Lounas (Alexandra Lawn) elegantais fona vokāls.


3. Whitesnake "All I Want All I Need"

"And Now for Something Completely Different" ... tik tiešām, kaut kas pavisam atšķirīgs - Deivids Koverdeils (David Coverdale) šogad atgriezies ar Whitesnake. Vairāk nekā desmit gadus pēc grupas iepriekšējā studijas albuma 22. aprīlī klajā laists . Kā jau nojaušat, noklausījos arī šo albumu, un brīnumainā kārtā arī šajā platē ir viena dziesma, kas varētu patikt daudziem melodiskā hārdroka cienītājiem - klasiska grupas balāde "All I Want All I Need" atsauc atmiņā Whitesnake zelta fondu ("Is This Love" vai "Here I go Again").

4. Mirah "Lone Star"

34 gadus vecā ebreju izcelsmes amerikāņu dziesminiece Mirah jeb īstajā vārdā Mirah Yom Tov Zeytlin jau kopš četru gadu vecuma sāk sacerēt pirmās dziesmiņas. Pavisam nesen klajā nācis mākslinieces jaunākais albums "The Old Days Feeling", kas, gluži kā daudzi citi dziedātājas skaņdarbi, ierakstīts guļamistabā. Plate seko pagājušā gada sadarbības projektam "Share This Place: Stories and Observations" un 2004. gada . Albumā nav izteiktu hitu vai singlu, taču vārdu dēļ "You''re as big as Texas" un melodiskā piedziedājuma dēļ varētu izcelt divu minūšu garo "Lone Star".

5. Cajun Dance Party "The Race"

Par ex-Suede ģitārista Bernarda Batlera spēju ierakstīt ģitārmūziku (īpaši jau pašas ģitāras) jau jūsmoju aprakstos par Dafiju () un Black Kids, un tieši Batlera dēļ atsevišķi skaņdarbi labi izdevušies arī jaunajiem Cajun Dance Party (īpaši šis - "The Race"). Dziesma ņemta no britu grupas debijas plates "The Colourful Life", kas izdota 28. aprīlī.

Video: Cajun Dance Party "The Race"

6. Sparks "Good Morning"

Brāļu Rona un Rasela Maelu duets Sparks, kas izveidojās jau 1970. gadā Losandželosā, pavisam nesen mēneša garumā rīkoja savas daiļrades retrospektīvu izstādi. Minētajā izstādē katru dienu pilnā garumā vīri atskaņoja visus savus studijas ierakstus (skaitā 21). Jaunākais no tiem, "Exotic Creatures Of The Deep", izdots pavisam nesen - 19. maijā. "Good Morning" no tā ir pārliecinošs atgādinājums pasaulei par sevi un savām radošajām spējām.

7. Taio Cruz "I Just Wanna Know"

Nigēriešu izcelmses britu R&B mūzikas producents un izpildītājs Taijo Kruzs (Taio Cruz) martā izdevies savu debijas albumu "Departure", šomēnes no tā jau kā piektais singls tiks izdots "She''s Like a Star", taču spilgtākais albuma skaņdarbs, manuprāt, ir R&B balādes žanru perfekti raksturojošais "I Just Wanna Know". Nekur jau tālu no Omariona, Bobija Valentino u.c. šāda veida dziedoņiem Taijo nav aizgājis, taču svarīgi, ka visu dziesmu autors un producents šajā platē ir tieši pats Taijo Kruzs. Talantīgs zellis.

8. Tokyo Police Club "Tessellate"

Par šo Kanādas alternatīvā roka grupu mūzikas presē runā jau sen, beidzot runas var pierimt, jo ilgi gaidītais debijas albums "Elephant Shell" šogad beidzot ieraudzījis dienas gaismu. Tas diemžēl nav izrādījies revolucionārs... Muzikāli grupa balansē kaut kur starp The Strokes un Decemberists, un labākais, ko puiši ierakstījuši, manuprāt, ir aprīlī izdotais singls "Tessellate" - pievienojiet savai auto izlasei!



9. Jay Sean "Maybe"

Indiešu izcelsmes mākslinieks Džejs Šons (Jay Sean) ir vēl viens britu R&B mūzikas pārstāvis, viņa kontā jau divi albumi "Me Against Myself" (2004) un šogad izdotais "My Own Way". "Maybe" no tā tiešām nav slikts.

10. Kleerup "Until We Bleed" (With Lykke Li)

Zviedru popmūzikas producents un grupas "The Meat Boys" dalībnieks Andreass Klīrups (Andreas Kleerup) pamatīgu traci sacēla pagājušogad, kad viņa producētais zviedru dziedātājas Robinas (Robyn) singls "With Every Heartbeat" uzšāvās Apvienotās Karalistes singlu topa virsotnē. Šogad mākslinieka kontā jau Sindijas Lauperes (Cyndi Lauper) jaunākais albums un arī paša soloalbums "Kleerup", kas izdots maijā. "Until We Bleed" no tā ir simpātiska elektroniskās mūzikas pērlīte ar jauno zviedru mūzikas cerību Like Lī (Lykke Li) pie mikrofona.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu